Prijave za besplatno energetsko savjetovanje

U sklopu projekta „Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva“ u zadnja dva mjeseca 13 energetskih savjetnika obišlo je već 200 kućanstava na području grada Križevaca, a prijave za besplatno energetsko savjetovanje još uvijek traju.

Riječ je o projektu kojim se direktno pomaže smanjenju energetskog siromaštva, ali i zapošljavanju dugotrajno nezaposlenih ljudi kroz Pogram javnih radova koji provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje.

U prvom krugu savjetovanja, energetski savjetnici prikupljali su informacije o potrošnji energije i vode, sustavima grijanja, kućanskim uređajima i navikama ukućana vezanih uz potrošnju energije i vode. Besplatni paketi štedne opreme instalirat će se u drugom krugu posjeta koji kreće već ovog mjeseca, a energetski savjetnici ujedno će pružiti savjete kućanstvima kako najlakše smanjiti račune i pri tome učiniti svoj dom ugodnijim i zdravijim za život.

Nositelj ovog projekta, kojim je planirano posjetiti ukupno 500 kućanstava je Koprivničko-križevačka županija, a projektni partneri su Grad Križevci, Pučko otvoreno učilište, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj.

Sva zainteresirana kućanstva s područja Koprivničko-križevačke županije mogu se prijaviti za besplatno energetsko savjetovanje na broj telefona 048/628-942 ili putem ove poveznice.

Služba ureda župana