Prijam predstavnika hrvatske manjine županije Somogy i grada Kapošvara

Zamjenik župana Ivan Pal sa suradnicima u četvrtak, 12. veljače u prostorijama Županije održao je prijam za predstavnike hrvatske manjine županije Somogy i grada Kapošvara kojeg su predstavljali predsjednik Zemaljskog društva mađarsko-hrvatskog prijateljstva u županiji Somogy Marko Kovač sa suradnikom, te predstavnik mađarske manjine Koprivničko-križevačke županije Ištvan Kasaš.
Razgovaralo se o pružanju podrške u očuvanju hrvatskog jezika i kulturne baštine hrvatske manjine u županiji Somogy i gradu Kapošvaru pri čemu je Kovač prezentirao podatke o broju Hrvata u Mađarskoj i udrugama koje djeluju na tom području.
Zamjenik župana Pal ukratko je upoznao prisutne sa značajkama Koprivničko-križevačke županije i o ustrojstvu županijske uprave te djelokrugu pojedinih Upravnih odjela. Napomenuo je i važnost razvijanja i provođenja programa ruralnog i regionalnog razvoja koji imaju za cilj zadržavanje mladih ljudi na ovim područjima.
Nakon posjeta sjedištu Županije, uslijedio je posjet matičnoj županijskoj knjižnici „Fran Galović“ te gimnaziji „Fran Galović“.
Gostima iz Mađarske, zamjenik Pal uručio je donaciju tridesetak naslova knjiga iz županijskog knjižnog fonda, a svojom donacijom od pedesetak naslova uključila se i knjižnica „Fran Galović“.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.