Prezentirana „Strategija razvoja ženskog poduzetništva“

Županijski savjet za EU, PORA Razvojna agencija, županijska gospodarska komora i županijska obrtnička komora, u srijedu, 12. svibnja, u prostorijama komore organizirali su okrugli stol na temu „Strategija razvoja ženskog poduzetništva u Republici Hrvatskoj 2010-2013“.

Prisutne je na početku pozdravio tajnik županijske gospodarske komore Krunoslav Vitelj. Župan Darko Koren je prilikom svog obraćanja naglasio kako tržište prije svega poduzetnike razlikuje kao uspješne i one koji to nisu, a ne prema rodnom određenju. „Znam da su žene u puno stvari odlučnije od muškaraca, a dodatnom poticajima i ovakvim okruglim stolovima ozbiljno participiraju i u svijetu poduzetništva.“ – rekao je Darko Koren.

Mira Čegec, glavna tajnica HOK-a, podsjetila je da je upravo 2010. godina proglašena godinom žena u poduzetništvu, a položaj žena osviješten je kao tema od posebne važnosti i na nacionalnoj razini. Europska iskustva nas uče kako je upravo organiziranje ženskog lobiranja i ženskih poslovnih klubova dobar način za njihovo osnaživanje u segmentu otvaranja poduzeća i obrta.

Strategiju za razvoj ženskog poduzetništva, koju je Vlada Republike Hrvatske donijela na svojoj 45. sjednici, prezentirala je ravnateljica Uprave za malo gospodarstvo pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić, koja je ujedno i predsjednica Stručne radne skupine za izradu strategije. Osnovni cilj Strategije je povećanje broja žena u pokretanju poslovnih projekata i podizanje razine ukupnog poduzetništva kroz razvoj ženskog poduzetništva.