Prezentirana kreditna politika Koprivničko-križevačke županije

U utorak, 9. ožujka 2010. u prostorijama HGK županijskoj komori Koprivnica održan je Poslovni klub gospodarstvenika Koprivničko-križevačke županije. Teme sastanka bile su prezentacija Centra za mirenje i Stalnog izabranog sudišta pri HGK, te kreditna politika Koprivničko-križevačke županije s osvrtom na mjere gospodarstva Vlade RH. Prvu temu prezentirala je tajnica Centra za mirenje Mirjane Košec, koja je naglasila sve dobrobiti i prednosti brzog i jeftinog načina rješavanja sporova. Predstavljeno je i Stalno izabrano sudište pri HGK.

Govoreći o aktualnoj situaciji u gospodarstvu župan Darko Koren naglasio je važnost suradnje poslovnih banaka, jedinica regionalne samouprave i gospodarskih subjekata. – „Smatram da upravo ovakve rasprave u kojima zajedno uočavamo problematiku i nastojimo pronaći rješenja moraju postati praksa. Zato koristim priliku da vas pozovem na prezentaciju Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva za 2010. godinu, koja će se održati u ponedjeljak, 15. ožujka, u Gradskoj vijećnici u Koprivnici.“ – rekao je župan.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalnu djelatnost Marijan Štimac održao je izlaganje o oživljavanju privrede putem mjera za razvoj potpora u malom i srednjem poduzetništvu. Obrazložio je uvjete i prednosti mikrokreditiranja, koje će se provoditi na nacionalnom i regionalnom nivou.

Cijelo izlaganje možete pogledati u privitku (dokumenti).