Predstavljen projekt „Najulov Koprivničko-križevačke županije 2017. godine“

U prostorijama Županijske uprave danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt „Najulov Koprivničko-križevačke županije 2017. godine“, pokrenut na inicijativu županijskog Športsko ribolovnog saveza u suradnji s Turističkom zajednicom Koprivničko-križevačke županije.

Projekt se odnosi na natjecanje u ribolovu koje će trajati od 1. travnja do 31. prosinca 2017. godine, a sudjelovati mogu svi zainteresirani ribolovci iz Republike Hrvatske i inozemstva, koji love u vodama na području Koprivničko-križevačke županije. Svoje ulove moraju izvagati, izmjeriti i fotografirati te uz svjedoka sve to prijaviti županijskom Športsko ribolovnom savezu.

Konferenciji je prisustvovao i župan Darko Koren koji je zahvalio Turističkoj zajednici i Športsko ribolovnom savezu na dosadašnjim aktivnostima i uspješnoj suradnji, a glede podrške projektu kazao je: “Smatram kako možemo napraviti novi iskorak u području kontinentalnog turizma, s obzirom da imamo velike prirodne resurse u obliku vodnih površina preko kojih možemo razvijati turističku ponudu.”

Direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc naglasio je velik potencijal ribolova kao nedovoljno iskorištene niše u turizmu te dodao: “Ovaj projekt ima za cilj povezivanje turizma i ribolova te popularizaciju sportskog ribolova, a pokušat ćemo privući što više ribiča iz drugih gradova, županija i država te tako povećati broj dolazaka i noćenja“.

Predsjednik županijskog Športsko ribolovnog saveza Ivan Petak kazao je kako je osnovna zadaća projekta „promocija ribolovnih voda na području naše Županije “ te kako je natjecanjem obuhvaćeno deset vrsta ribe: šaran, štuka, som, smuđ, bolen, mrena, grgeč, linjak, deverika i plotica.

Godišnje se u Koprivničko-križevačkoj županij proda oko 1.300 dnevnih ribolovnih dozvola, a Savez broji 2.790 registriranih članova.

Služba ureda župana