Prezentacija HZZ-ove mjere zapošljavanja visokoobrazovanih osoba bez zasnivanja radnog odnosa

Župan Darko Koren u petak, 15. listopada, u 9,00 sati, u prostorijama Koprivničko-križevačke županije (Koprivnica, A. Nemčića 5), soba 28/I., organizira konferenciju za predstavnike medija s temom:

 „Prezentacija HZZ-ove mjere zapošljavanja visokoobrazovanih osoba bez zasnivanja radnog odnosa – primjer Koprivničko-križevačke županije"

Uz župana Darka Korena, koji će se osvrnuti na uključivanje Koprivničko-križevačke županije u ovaj projekt, o novim mjerama zapošljavanja i parametrima zaposlenosti u Županiji ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje govorit će pročelnica Područne službe Križevci Jadranka Čapalija. Konferenciji za medije također će prisustvovati novozaposlene vježbenice, njihovi mentori i pročelnici upravnih odjela u kojima su zaposlene.

U program, koji je dio vladinih mjera gospodarskog oporavka, na našem području uključena je 21 osoba, od kojih je u Koprivničko-križevačkoj županiji zaposleno njih pet. Ugovori novozaposlenih vježbenica traju godinu dana, za to vrijeme od HZZ-a će primati 1.600 kuna neoporezive naknade, a uplaćivat će im se i mirovinsko osiguranje.