Preventivna akcija „Siguran prijevoz djece u vozilima“

U organizaciji Policijske uprave Koprivničko-križevačke i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije, u utorak, 7. listopada u prostorijama Županije održana je prezentacije preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“.

Prezentaciji su se odazvali predstavnici dječjih vrtića s područja Županije, Opće bolnice dr. Tomislav Bardek te predstavnica Društva Naša djeca Koprivnica koje je uvodno pozdravio zamjenik župana Ivan Pal nakon čega je prokomentirao aktualnu temu.

Voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc osvrnula se na rad Policijske uprave Koprivničko-križevačke te istaknula „kako se unazad nekoliko godina ulažu znatni napori na održavanju povoljnog stanja sigurnosti na području Županije, kontinuirano se osmišljavaju aktivnosti koje utječu na pozitivan trend sigurnosti u prometu“ te dodala da je „veliki broj preventivnih aktivnosti bio usmjeren prema najmlađim sudionicima u prometu“.

Preventivnu akciju „Siguran prijevoz djece u vozilima“ Odsjek će započeti provoditi tijekom listopada, a nastaviti će se provoditi tijekom 2015. i 2016. godine. U sklopu akcije provoditi će se edukacije i radionice o važnosti pravilnog i sigurnog prijevoza djece u vozilima te pregledi postavljenih autosjedalica. Edukacija će se provoditi od rodilišta do dječjih vrtića, ali i na info- točkama u sklopu pojedinih preventivnih akcija u prometu, gradskim knjižnicama te besplatnim pregledima ispravnosti autosjedalica na području cijele Policijske uprave.

U provedbu ove akcije uključena je i švedska tvrtka BeSafe koja ima dugogodišnje iskustvo u proizvodnji autosjedalica i provedbi „crash“ testova, pa je predstavnica tvrtke Petra Trgovac demonstrirala pravilno postavljanje demo-sjedala i autosjedalica.

Gospođa Dijana Uljarević iz udruge „RODA“– Roditelji u akciji govorila je o desetogodišnjem radu Udruge te aktivnostima provedenim po pitanju sigurnosti djece u prometu.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.