Preko 500.000 kuna za stipendiranje deficitarnih obrtničkih zanimanja

Svečano potpisivanje sporazuma i ugovora o stipendiranju učenika deficitarnih zanimanja u organizaciji županijske Obrtničke komore održano je u utorak (28. rujna) u Velikoj vijećnici Grada Križevaca.

Uz potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, a u suradnji sa gradovima Križevci, Koprivnica, Đurđevac, te poduzećima, Komora je za 65 učenika deficitarnih zanimanja u tekućoj školskoj godini osigurala stipendije u iznosu od 700 kuna mjesečno. Za navedenu namjenu osigurano je preko 500.000,00 kuna, a cilj projekta je promoviranje upisa učenika u deficitarna zanimanja i partnersko djelovanje na području obrazovanja kadrova u skladu s potrebama gospodarstva.

Uz brojne uzvanike potpisivanju su prisustvovali državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva Tihana Kraljić, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren sa suradnicima, te predstavnici Hrvatske gospodarske komore, PORA Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, predstavnici lokalnih zajednica i gospodarstvenici.

Obraćajući se okupljenima župan je pohvalio program koji jača obrazovanje i usavršavanje jer je to jedan od načina promicanja pravih životnih vrijednosti. Tihana Kraljić pohvalila je odličnu suradnju predstavnika poduzetništva, uprave, institucija i škola, te potaknula mlade obrtnike da nakon školovanja razmišljaju o pokretanju vlastitog posla. Kao primjer uspješnog gospodarstvenika navela je i predsjednika Uprave tvrtke „Radnik“ Mirka Habijanca.