Predstavnicima JLS-ova prezentirane Mjere ruralnog razvoja, podmjera 7.4.1

„Ulaganje u vrtiće, dječja igrališta, parkove, sportske i rekreacijske objekte i sadržaje oživjeti će ruralni prostor naše Županije te stvoriti pretpostavke da mlade obitelji mogu kvalitetnije organizirati svakodnevni život“.

U prostorijama „PORA“ Razvojne agencije Podravine i Prigorja u petak, 17. ožujka predstavnici Ministarstva poljoprivrede održali su prezentaciju o mogućnostima ulaganja u okviru podmjere 7.4., tipa operacije 7.4.1. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Prezentaciji je prisustvovao i župan Darko Koren koji se osvrnuo na natječaj kojim se pruža mogućnost jedinicama lokalne samouprave da apliciraju projekte koji su od vitalne važnosti za lokalno stanovništvo, a pri tome je nadodao kako „ulaganje u vrtiće, dječja igrališta, parkove, sportske i rekreacijske objekte  i sadržaje oživjeti će ruralni prostor naše Županije te stvoriti pretpostavke da mlade obitelji mogu kvalitetnije organizirati svakodnevni život“.

Prezentaciju su održali predstavnici Ministarstva poljoprivrede Marijana Živković i Niko Čubela te predstavnik Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Amin Rašid, u prisutnosti predstavnika jedinica lokalne samouprave, Koprivničko-križevačke županije, LAG-ova i Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana