Predstavnici županijske Vatrogasne zajednice na prijemu kod župana

Župan Darko Koren primio je u utorak, 22. prosinca predstavnike vatrogasnih snaga Koprivničko-križevačke županije povodom nadolazećih blagdana. Izaslanstvo vatrogasaca činili su predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Ivan Matosović, županijski vatrogasni zapovjednika Zvonimir Habijan, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice Ivan Golubić i županijski stručni suradnik za promet i poslove zaštite i spašavanja Stjepan Behin.

Predstavnici Zajednice izvijestili su župana o provedenim aktivnostima u 2015. godini, planovima i projektima za 2016. godinu te zahvalili županu, Županiji i svim suradnicima na dobivenoj podršci.

Posebno se razgovaralo o izbjegličkoj krizi koja je zahvatila i Hrvatsku u ovoj godini te napomenuli kako je na području naše Županije zabilježen najveći angažman vatrogasaca u rješavanju izbjegličke krize. Naime, županijski vatrogasci pomagali su kao logistička pomoć policiji koja je koordinirala cijeli proces. Upravo zbog izbjegličke krize, do 22. prosinca zabilježeno je ukupno 480 intervencija dok ih je u prosjeku između 210 i 230 godišnje.

Predstavnici Zajednice naglasili su kako na području Županije vatrogasci trenutno raspolažu s ukupno 192 vozila od čega je 12 vozila nabavljeno u drugoj polovici ove godine.

Župan je zahvalio vatrogascima na svemu što su učinili i čine za Županiju te čestitao svim vatrogascima i njihovim obiteljima nadolazeće blagdane.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.