Predstavnici Županije sudjelovali na radionici u sklopu projekta SEERISK

Koprivničko-križevačka županija pridruženi je partner u projektu SEERISK, koji se provodi s ciljem zajedničkog upravljanja katastrofama te procjenom rizika i pripravnosti u makro regiji Podunavlja. Vodeći partner u projektu je Mađarska nacionalna uprava za katastrofe, a u projektu sudjeluju partneri iz Austrije, Bugarske, Rumunjske, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

U sklopu projekta 15. i 16. svibnja je u Velingradu u Bugarskoj održana radionica, kojoj su prisustvovali i predstavnici Koprivničko-križevačke županije predvođeni zamjenikom župana Ivanom Palom.

Glavni ciljevi radionice bili su održavanje edukacije za rad na računalnom softveru za korištenje karte rizika jugoistočne Europe (GIS risk) i planiranje vježbe katastrofe. Koprivničko-križevačka županija će iz projekta na korištenje dobiti spomenutu kartu rizika, koju će koristiti i Županijski centar 112, pa je radionici u Velingradu prisustvovao i voditelj spomenutog Centra u Koprivnici Roman Sabol.

U drugom dijelu radionice predstavnici partnera predstavili su simulaciju vježbe koja se planira na njihovom području, pa su predstavnici naše Županije prezentirali tijek vježbe koja će se 4. srpnja održati na željezničkom mostu kod Botova.

Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove