Predstavnici Županije podržali humanitarnu akciju „Veliko srce za veliki osmijeh“

Na glavnom koprivničkom trgu u subotu, 22. rujna održana je humanitarna akcija „Veliko srce za veliki osmijeh“ u organizaciji Udruge volontera Podravke PULS, čiji je jedan od pokrovitelja i Koprivničko-križevačka županija.

Cilj akcije je podržati provedbu programa terapijskog jahanja za djecu i odrasle s teškoćama u razvoju, a pješaci, biciklisti, motoristi i jahači kroz dvije su rute, preko Peteranca i Đelekovca krenuli na Šodericu. U ime Županije podržali su ih zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, a na trgu su se okupili i brojni drugi partneri projekta – predstavnici Policijske uprave koprivničko-križevačke na čelu s načelnikom Vjekoslavom Štimcem, gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima, predsjednica Udruge PULS Dubravka Horvat, članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina te predstavnici Auto-kluba Koprivnica, HGSS stanice Koprivnica, Gradskog društva Crvenog križa i Konjičkog kluba Bilogorski rendžeri. Na Trg su stigli i predstavnici Moto kluba „Roosters“ koji su Udruzi za osobe s intelektualnim teškoćama Latice predali donaciju od 1.500 kuna.

Unatoč lošem vremenu, sudionici akcije nisu odustali od puta na Šodericu, gdje će ih dočekati ručak i zajedničko druženje, te su pokazali kako imaju veliko srce za one kojima je potrebna pomoć zajednice.

Za terapijsko jahanje kao oblik rehabilitacije postoji velik interes te lista čekanja, a Udruga „Osmijeh“ koja ga provodi posjeduje jednog terapijskog konja za 20-tak djece s teškoćama u razvoju. Sredstvima koja će se prikupiti u ovoj akciji planira se kupiti još jedan konj, a potrebno je podmiriti i njihove troškove održavanja.

Sve zainteresirane pozivamo da se priključe ovoj humanitarnoj akciji uplatom na žiro račun Udruge „Osmijeh“: HR4923860021552003850.

Služba ureda župana