Predstavnici tvrtke „E-Two-Energy“ predstavili planove

Predstavnici tvrtke „E-Two-Energy“ posjetili su u četvrtak 4. travnja Koprivničko-križevačku županije, te su županu Darku Korenu i zamjeniku župana Darku Soboti predstavili projekt gradnje termoelektrane na biomasu u poduzetničkoj zoni u Koprivničkom Ivancu.

O aktualnostima u realizaciji projekta govorio je direktor tvrtke Jürgen Steinke. Istaknuo je kako je projekt došao u završnu fazu pripreme za izgradnju pogona, te da je iza njega stala i Vlada RH. Prezentirano je kako je termoelektrana na biomasu u zoni Koprivnički Ivanec zasnovana na dokazanim modernim tehnologijama koje se primjenjuju u Europi. Osim primarnog projekta također je najavljena i investicija u izgradnju staklenika uz energanu u kojem bi posao moglo pronaći oko 200 osoba.

Župan Koren iznio je kako Županija podupire sve projekte koji doprinose razvoju gospodarstva i otvaranju novih radnih mjesta, no uz uvjet da su zadovoljeni kriteriji zaštite okoliša i održivog razvoja, što je stav koji je od strane Županije već od ranije poznat. Ukoliko su ovi uvjeti zadovoljeni Županija podržava projekt gradnje TE, obzirom da se radi o višemilijunskoj investiciji koja donosi nova radna mjesta.