Predstavnici Sveučilišta Sjever i Visokog gospodarskog učilišta Križevci s Predsjednicom razgovarali o izazovima u obrazovnom sektoru

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, u sklopu radnih sastanaka tijekom svog prvog dana izmještanja Ureda u Koprivničko-križevačku županiju, sastala se s prorektorom Sveučilišnog centra Koprivnica Marijem Tomišom te dekanicom Visokog gospodarskog učilišta Križevci Marijanom Ivanek Martinčić.

Prorektor Tomiša Predsjednici je predstavio djelovanje Sveučilišta Sjever, kao i buduće planove razvoja Sveučilišnog centra Koprivnica te smjerove studijskih programa. Dekanica Ivanek Martinčić kazala je kako je Visoko gospodarsko učilište Križevci izraslo na tradiciji najstarijeg poljoprivrednog i šumarskog učilišta u ovom dijelu Europe, koje je s radom započelo 1860. godine kao Kraljevsko gospodarsko i šumarsko učilište. U Učilištu su osnovane prve stručne postaje i znanstveni zavodi iz područja poljoprivrede, napisani su i objavljeni prvi udžbenici na hrvatskom jeziku, pokrenut je prvi znanstveni časopis iz područja poljoprivrede te se ovo učilište može smatrati kolijevkom poljoprivrednog obrazovanja te znanstvenog i stručnog rada u području poljoprivrede u Hrvatskoj.

Sastanak je nastavljen razgovorom o izazovima u obrazovnom sektoru, a Predsjednica je pohvalila rezultate visokoškolskih ustanova i doprinos lokalnom razvoju.

Služba ureda župana