Predstavnici partnerskog konzorcija projekta Amazon of Europe bike tral prisustvovali radionici u Županijskoj upravi

Radionica o izvještavanju projekta „Amazon of Europe Bike Trail“, u kojemu kao partner sudjeluje Koprivničko-križevačka županija, održana je u srijedu, 17. listopada u prostorima Županijske uprave.

Radionici su prisustvovali predstavnici vodećeg partnera u projektu Zavoda Iskriva iz Slovenije te predstavnici partnerskog konzorcija  kojeg čini 14 partnera i 10 pridruženih partnera, iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Srbije i Italije, a to su Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, WWF ADRIA, Javna ustanova za zaštitu prirode Virovitičko-podravske županije, Trail Angels GmbH, Turistička zajednica Međimurske županije, Tourismusverband Region Bad Radkersburg, Grad Sombor, Općina Apatin i Westpannon.

Nakon pozdravnog obraćanja zamjenika župana Ratimira Ljubića, uvodno se obratila predstavnica vodećeg partnera u projektu Zavoda Iskriva iz Slovenije Eva Batista, koja je ujedno bila i moderator radionice na kojoj su glavne teme bile procedure izvještavanja te priprema partnerskih izviješća projekta „Amazon of Europe Bike Trail“.

Projekt „Amazon of Europe Bike Trail“ sufinanciran je sredstvima transnacionalnog programa Interreg Danube, a cilj projekta je uspostava biciklističke rute na području prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, koji pokriva površinu od milijun hektara i povezuje 700 km navedenih rijeka preko pet zemalja (Austrija, Slovenija, Mađarska, Hrvatska i Srbija). Projekt se provodi od lipnja 2018. do svibnja 2021., a njegova ukupna vrijednost je 3.176.000,00 eura.

Služba ureda župana