Predstavnici Koprivničko-križevačke županija sudjeluju na 14. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu

U jutarnjim satima u petak, 21.svibnja, predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor otvorila je u Šibeniku 14. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu. Na savjetovanju, uz župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena, sudjeluju zamjenik župana Darko Sobota i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalnu djelatnost Marijan Štimac.

Obraćajući se okupljenim sudionicima i gostima predsjednica Vlade je zaključila kako je najvažnija stvar svih onih koji se bave gospodarstvom provođenje Vladinih mjera za oporavak. – „U racionalnom upravljanju financijama krije se ključ izlaska iz krize. Imamo dobar program za to i znam da ću uz Vašu pomoć sve te mjere i provesti. Drago mi je što u ovom periodu ipak bilježimo i povećanje izvoza za 3 % i prve naznake rješavanja nakupljene nelikvidnosti. U tome i ostalim mjerama koje provodi Vlada trebam i Vašu pomoć pa je ovo prilika da još jednom pozovem i sindikate da sjednu za isti stol i doprinesu izlasku iz krize.“ – rekla je premijerka Kosor.

U nastavku programa gospodarstvenici su uključeni u panel diskusiju na kojoj su imali prilike postavljati konkretna pitanja ministru financija Ivanu Šukeru, ministru gospodarstva, rada i poduzetništva Đuri Popijaču te ravnatelju HABOR-a Antonu Kovačevu.