Predstavnici Hrvatske zajednice županija na sastanku s ministrom Vargom

Članovi Radne skupine za zdravstvo i socijalnu skrb na čelu s voditeljicom Helenom Bandalović sastali su se u ponedjeljak, 20. srpnja s ministrom zdravlja Sinišom Vargom i njegovim najbližim suradnicima. Uz članove radne skupine sastanku je prisustvovao župan Međimurske županije Matija Posavec i njegovi zamjenici, a u ime Koprivničko – križevačke županije sastanku je prisustvovala pročelnica Željka Koluder-Vlahinja.
Na sastanku je podržana inicijativa da se sastanci organiziraju na ovaj način uz želju da se županije uvijek uključuju u savjetovanja vezana za donošenje propisa i zakona koji su vezani i uz lokalnu i područnu samoupravu jer svi imaju pravo na jednaku liječničku uslugu. Voditeljica Helena Bandalović i kolege iz županija otvorili su teme smanjenja koncesijskih naknada, pružanja specijalističkih usluga u Domovima zdravlja kao i potrebu produženja roka za davanje mišljenja na mrežu javne zdravstvene službe i mrežu subjekata medicine rada.
Ministar Varga odgovorio je na većinu upućenih pitanja te pozvao sve županije da svakako upute svoje detaljne prijedloge i komentare u proceduri savjetovanja sa zainteresiranom javnošću koja će za Zakon o zdravstvenoj zaštiti i Zakon o obaveznom zdravstvenom osiguranju vrlo vjerojatno biti otvorena u kolovozu.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.