Predstavljeno kombi vozilo udruge “Maslačak”

Prošlog je vikenda u Križevcima Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak” na prigodnoj konferenciji predstavila novo kombi vozilo, kupljeno sredstvima prikupljenima u humanitarnoj akciji „Udruzi Maslačak pomozi da svoj kombi vozi“.

Akcija se provodila od rujna 2017. do rujna 2018.godine, a odazvali su se brojni građani, poduzeća, tvrtke i institucije pa su prikupljena potrebna sredstva i kupljen je kombi, koji će se koristiti za prijevoz članova udruge s područja grada Križevaca, ali i okolnih općina. Također će mnogo značiti članovima udruge za putovanje na druženja, izlete i razne aktivnosti.

Koprivničko-križevačka županija, a posebno Povjerenstvo za ravnopravnost spolova dali su značajan doprinos ovoj humanitarnoj akciji, a na svečanosti je potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić izrazila zadovoljstvo ostvarenim ciljem kupnje kombija te istaknula radost koju dijeli s članicama i članovima udruge. Ujedno je zaželjela da im kombi služi za sve njihove potrebe, kao i uspjeh u daljnjem radu i provedbi raznih projekata. Novo kombi vozilo blagoslovio je župnik župe sv. Ane Križevci prečasni Stjepan Soviček.

U nastavku konferencije prezentiran je novi projekt udruge “Zajedno možemo više”, čiji je cilj pružanje podrške u povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti djece i mladih s teškoćama u razvoju u lokalnoj zajednici, kroz suradničko usvajanje znanja i vještina za unaprjeđenje životnih vještina. Ostali ciljevi projekta odnose se na poticanje kreativnosti i stvaralaštva te razvijanje svijesti o važnosti bavljenja sportom kod djece i mladih s poteškoćama u razvoju. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja i Županije.

Služba ureda župana