Predstavljeni rezultati i aktivnosti preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“

„Temeljni cilj svih nas bi trebao biti očuvanje mladih ljudskih života i moramo u toj misiji ustrajati i dalje.“

U sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“ danas je održana tiskovna konferencija na kojoj su predstavljeni dosadašnji rezultati kao i nastavak preventivne akcije.

„Drago mi je da smo se danas okupili na ovom događaju, tim više što je suština događaja  usmjerena na zaštitu najvećeg bogatstva društva, a to su naša djeca“, započeo je župan Darko Koren te pri tom naglasio važnost ove preventivne akcije „u kojoj značajnu ulogu imaju prvenstveno roditelji, a tek onda institucije koje nas podučavaju na koji način dijete zaštititi u prometu“. Župan se osvrnuo i na do sad provedene aktivnosti akcije naglasivši: „Želim da se ova naša aktivnost nastavi i dalje i da njome apsolutno umanjimo rizik stradavanja djece u svakodnevnom prometu“. Na kraju se zahvalio svim sudionicima ove akcije poručivši: „Temeljni cilj svih nas bi trebao biti očuvanje mladih ljudskih života i moramo u toj misiji ustrajati i dalje.“

Zahvalu Županiji na mogućnosti prezentacije onog što je PU koprivničko- križevačka provodila unazad dvije godine uputio je vršitelj dužnosti načelnika Policijske uprave koprivničko-križevačke Marijan Kirin. Pored toga, posebno je naglasio kako je cilj ove akcije povećati stupanj sigurnosti prometa na cestama, smanjiti broj nastradale djece te podizanje svijesti o važnosti korištenja autosjedalica i sigurnosnog pojas dodavši: „Da je ovaj projekt vrijedan govori i to što je Koprivničko-križevačka županija osvojila nagradu za najbolji projekt sigurne lokalne zajednice za 2016. godinu  u sklopu osme regionalne konferencije o sigurnosti gradova SIGG 2016.“.img_6442m

Ispred Savjeta za sigurnost prometa Koprivničko-križevačke županije prisutnima se obratio Stjepan Peršin te pri tom izrazio zadovoljstvo na uspješnosti provedene akcije istaknuvši: „Slobodno mogu reći da je naša Županija najbolja po brizi djece u prometu“.

O provedenim aktivnostima akcije te o samom projektu govorile su i predstavnica tvrtke BeSafe Neda Zubović-Mihaljević, predstavnica udruge „Roda-roditelji u akciji“ Dijana Uljarević te predstavnica PU koprivničko-križevačke Ivanka Vusić, nakon čega su održale i edukaciju zaposlenika Koprivničko-križevačke županije o pravilnom korištenju dječjih autosjedalica. Pored toga, na parkirališnom prostoru iza Županijske uprave obavljen je i pregled dječjih autosjedalica pri čemu su djelatnici PU koprivničko – križevačke ukazali  na eventualne nedostatke u postavljanju autosjedalica.

Preventivnu akciju „Siguran prijevoz djece u vozilima“ organizirao je Savjet za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije i Odsjek za sigurnost prometa na cestama Policijske uprave koprivničko-križevačke uz podršku tvrtke BeSafe i udruge „Roda-roditelji u akciji“.

U sklopu akcije provedena su brojna edukativna predavanja, a u suradnji sa Savjetom za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije izrađena je i naljepnica „Dijete u autu“ te su nabavljene brošure udruge RODA – „Autosjedalica, uvijek i bez iznimke“ koje su namijenjene sadašnjim i budućim roditeljima.

Valja napomenuti da su Koprivničko-križevačka županija i Policijska uprava koprivničko-križevačka objavom priopćenja na službenim web stranicama te radio emisijama ukazali na važnost sigurnosti djece u vozilima.

Služba ureda župana