Predstavljeni rezultati Erasmus+ projekta Srednje gospodarske škole Križevci

U Srednjoj gospodarskoj školi Križevci održana je završna konferencija projekta Erasmus+ KA2 “Osiguranje resursa za zadovoljenje primarnih potreba kroz održivo gospodarenje poljoprivrednim površinama” kojoj je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je i pozdravio okupljene.

Pozdravim se pridružio i ravnatelj škole Toni Svoboda, nakon čega je o projektu i aktivnostima govorio voditelj projekta Damir Bolfek. Projekt je trajao od 1. listopada 2016. godine do 31. prosinca 2018. godine, a bile su uključene tri srednje poljoprivredne škole iz gradova Gussing – Austrija, Kaposvar-Mađarska i Križevaca.

Kroz tri projektna tjedna kod učenika je posjetom škola partnera podignuta svijest da regionalno CO2 neutralno kružno gospodarstvo osigurava održivi razvoj i zapošljavanje u područjima iz kojih stanovništvo iseljava. Kao rezultat ovog hvalevrijednog projekta nastao je priručnik za nastavu koji sadrži primjere najbolje prakse iz zemalja partnera na projektu, a između ostalog i primjer Križevački sunčanih krovova.

U ime Grada Križevaca završnoj konferenciji prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr