Predstavljeni operativni programi za razdoblje 2007. – 2013.

U Zagrebu je u ponedjeljak 25. studenoga održano zajedničko predstavljanje operativnih programa “Promet”, “Zaštita okoliša”, “Regionalna konkurentnost” i “Razvoj ljudskih potencijala” za razdoblje 2007. – 2013., pod nazivom „Ususret EU fondovima – Ulaganje u budućnost“. Sudionici skupa imali su priliku dobiti informacije o natječajima za strukturne fondove Europske unije koji se temeljem operativnih programa uskoro u Hrvatskoj planiraju raspisati.

Uvodno su se prisutnima obratili ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić te ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, kao i predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture te Europske komisije. Prezentiran je i status programiranja na razini RH za proračunsko razdoblje 2014. – 2020., a predstavljeni su i najuspješniji EU projekti u dosadašnjem razdoblju.

Uz brojne druge sudionike predstavljanju su ispred PORE prisustvovale ravnateljica Melita Birčić i  voditeljica Odjela za regionalni i ruralni razvoj te strateško planiranje Tihana Kraljić, ispred Piškornice d.o.o. prisutan je bio direktor Mladen Jozinović, a ispred Županije pročelnik Vladimir Šadek.