Predstavljene dječje rukotvorine na VIII. županijskoj smotri učeničkih zadruga Koprivničko-križevačke županije

Povodom proslave Dana Općine Rasinja, prošlog je vikenda održana VIII. županijska smotra učeničkih zadruga Koprivničko-križevačke županije pri Osnovnoj školi Andrije Palmovića kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić te načelnik Općine Danimir Kolman.

Zamjenik Ljubić učenicima je čestitao na kreativnosti i trudu te ih pohvalio na njegovanju zadrugarstva.

Između ostalog, moglo se vidjeti ukrašene kućice za ptice, proizvode od ljekovitog bilja, keramiku u svim oblicima, papirnato cvijeće i druge ukrase, slike izrađene u raznim tehnikama, oslikane staklene tanjure i drvene kutije te slično. Na Smotri je sudjelovalo 13 zadruga, a na državnu smotru koja će se održati u listopadu u Vinkovcima plasirale su se najbolje dvije zadruge, dok treće plasirana zadruga također ide na državnu smotru te će  predstaviti našu županiju županijskim stolom. Najboljom zadrugom proglašena je UZ Kupina iz OŠ Andrije Palmovića Rasinja, drugoplasirana je UZ Mak iz OŠ Mihovila Pavleka Miškine iz Đelekovca, a trećeplasirana je UZ Tilia OŠ prof. Blaž Mađer iz Novigrada Podravskog.

Radom u učeničkim zadrugama razvijaju se radne navike i poduzetničke vještine, odgovornost, inovativnost i suradnja, pridonosi se prijenosu znanja iz nastave u praktične djelatnosti, potiče se samostalno-istraživačko učenje, a učenici razvijaju i ljubav prema prirodi i zaštiti okoliša, uz naglasak na specifičnosti pojedinog mjesta.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: klikaj.hr