Predstavljena studija o pripremi nastavka gradnje vodoopskrbnog sustava

U organizaciji Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije i Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti je u četvrtak 14. lipnja u prostorijama Županije održano predstavljanje studija izrađenih u sklopu pripreme projektne dokumentacije i aplikacija za strukturne fondove EU za projekt vodoopskrbe.

Projekt je to kojim se planira nastaviti gradnja vodoopskrbnog sustava Koprivničko-križevačke županije kako bi najvećem dijelu stanovništva Županije bila dostupna zdravstveno ispravna voda. Da bi se to postiglo potrebno je sagraditi nova 442 kilometra cjevovoda i obnoviti 18 kilometara postojećih, te proizvesti skoro 16 milijuna m3 vode na vodocrpilištima. Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto manje od 72 milijuna eura, a projektom se pokušava postići većinsko financiranje od strane EU te jednim dijelom i države.

Na prezentaciji su uz predstavnike konzultantske kuće Agreco i komunalnih poduzeća s područja Županije sudjelovali župan Darko Koren, predsjednica Županijske skupštine Milica Fuček i zamjenik župana Darko Sobota.