Predstavljena knjiga „Zajedno, ali sam ili tako je govorio Arsen Dedić“

Mjesni odbor i Područna škola Bakovčica pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, 8. prosinca u Područnoj školi Bakovčica organizirali su predstavljanje knjige „Zajedno, ali sam ili tako je govorio Arsen Dedić“.

Branka Cuki, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine pozdravila je sve okupljene te otvorila izložbu.

Novinar i publicist Mladen Pavković te predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici Dražen Ernečić predstavili su knjigu, a tom prigodom održan je i raznovrsni program.

Tematske recitacije održale su Natalija Galinec, Petra Conar i Vedrana Horvat, a križevački pjesnik i pisac Josip Petrlić Pjer premijerno je izveo svoju pjesmu napisanu o Arsenu Dediću pod nazivom „Arsen D.“ te pjesmu za djecu „Običan-neobičan maslačak“.

Nastupila je i Udruga prijatelja kulture Vlado Dolenec Koprivnički Bregi koja je izvela nekoliko pjesama u kojima je Arsen bio autor. Posjetitelji su mogli vidjeti i izložbu fotografija Mladena Pavkovića na temu „Najmanji portreti na svijetu poznatih ličnosti“, a u sklopu koje su mogli vidjeti portrete Vlatka Pavletića, Ivana Generalića, Arsena Dedića, Martina Sagnera, Gustava Krkleca i Franje Majetića.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.