Predstavljen projekt „Svi u školi svi pri stolu“

U prostorijama Županijske uprave danas je održana početna konferencija projekta „Svi u školi svi pri stolu“ kojim je za 767 učenika koji žive u siromaštvu ili riziku od siromaštva osigurana besplatna školska prehrana za školsku godinu 2016./2017.

Prije samog predstavljanja projekta, župan Darko Koren zahvalio se prisutnima na partnerstvu i sudjelovanju u realizaciji ovog projekta te pri tom istaknuo: „Ovaj vrijedan projekt u potpunosti iskazuje našu brigu za one kojima je to najpotrebnije, učenicima koji po propisanim kriterijima spadaju u skupinu učenika kojima je neophodno financiranje školske prehrane.“ Dodao je da se radi ukupno o 767 učenika koji žive u siromaštvu ili riziku od img_6588msiromaštva iz 18 osnovnih škola kojima je Županija osnivač te se osvrnuo i na ukupnu vrijednost projekta koja iznosi 865.336,02 kune te je u potpunosti financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

U ime ravnatelja osnovnih škola prisutnima se obratila ravnateljica Osnovne škole Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec Sonja Vuljak pri čemu je posebno zahvalila Županiji „što nam je omogućila da ovaj projekt zaživi i što su konačno svi naši učenici pri stolu uz topli obrok“. Pored toga, poželjela je „da tako i ostane i narednih godina“ te zahvalila svim ostalim suradnicima na sudjelovanju u projektu.

Na kraju uvodnog dijela konferencije, voditeljica projekta Ana Mušlek održala je prezentaciju i time predstavila projekt kao i njegove projektne aktivnosti. Navela je da projekt traje deset mjeseci te se osvrnula i na sam cilj projekta, a to je osigurati jednako pravo na obrazovanje, unaprijediti kvalitetu života učenika te smanjiti rizik od siromaštva i socijalne isključenosti djece.

Služba ureda župana

logo-svi-u-skoli