Predstavljen projekt Koprivničko-križevačke županije „Prilika za sve“

Početnom konferencijom projekta „Prilika za sve“ obilježen je formalni početak i predstavljanje projekta koji je odobren iz Europskog – socijalnog fonda iz Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. -2020.
Koprivničko – križevačka županija je prijavitelj i nositelj projekta, a zamjenik župana Ivan Pal izrazio je zadovoljstvo i zahvalio stručnim službama, PORI i ravnateljima školama na odobrenju samog projekta i dodao: „Iako, loše iskustvo ne prolaska projekta imamo od prošle godine, smatram da smo bili teško oštećeni i da smo sve napravili što je trebalo kao i ove godine. Djeca prošle godine nisu bila oštećena jer smo našli drugi model, ali smatramo da je ovo puno kvalitetniji model jer je dugoročno održiv“ .
U 15 osnovnih i 6 srednjih škola koje su iskazale potrebu, a kojima je Županija osnivač iz ovog projekta osigurat će se 39 pomoćnika za 77 učenika, koliko je i prijavljeno u projektu. PORA Razvojna agencija kao jedan od partnera je koordinirala i pružila podršku svim partnerima o čemu je ravnateljica Birčić rekla: „Uvijek ističem kada se ostvare ovakvi pozitivni rezultati da je to sinergija i suradnja svih zajedno, jer samo partnerstvo i suradnja doprinosi i dovodi do ovakvih pozitivnih rezultata“ te istaknula zadovoljstvo što će se kroz ovaj projekt i određeni broj ljudi zaposliti. IMG_5250m
U ime škola partnera u projektu obratio se Mirko Šandrovčan, ravnatelj OŠ Kloštar Podravski koji je govorio o samoj ulozi pomoćnika u nastavi: „Da bi pomoć pomoćnika u nastavi bila što uspješnija, potrebna je jedna suradnja roditelja, pomoćnika u nastavi, učitelja i stručnog tima škole. Pomoćnici neće pomagati samo u redovnoj nastavi, već i kroz razne izvan nastavne aktivnosti, razne projekte, izlete u izvan učioničkoj nastavi tako da će njihova pomoć i uloga biti zaista neprocjenjiva“.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.931.183.74 kuna, a odobreno je 1.834.624.55 kuna bespovratnih sredstava, dok će preostali iznos od 96.559,19 kuna biti osiguran u Županijskom proračunu. Projekt i projektne aktivnosti provoditi će se 12 mjeseci do 3. rujna 2016. godine, a o svim detaljima izvijestila je pročelnica UO za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki te naglasila kako predstoji selekcija i program uvođenja u rad pomoćnika koji će započeti sa radom u nastavi 1. listopada.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.

prilika_logo

Europska unija
„Zajedno do fondova EU“
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Koprivničko-križevačke županije