Predstavljen “Projekt integriranog prijevoza putnika na području sjeverne Hrvatske”

Savjet za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije održao je 32. sjednicu.
Predsjednik Savjeta Stjepan Peršin pozdravio je okupljene članove Đuru Žličara iz Auto moto kluba Križevci, Stjepana Markovića iz Hrvatskih cesta d.o.o., Dragutina Guzalića ravnatelja Županijske uprave za ceste, Borisa Dušića iz Auto kluba Koprivnica, ravnateljicu županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženku Vadla te Tereziju Kolar iz Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije i Peru Krešića iz Auto kluba Đurđevac, te predložio dnevni red koji je jednoglasno prihvaćen.
Uslijedila je prezentacija „Projekta razvoja integriranog prijevoza putnika na području regije sjeverne Hrvatske” koju je održao glavni koordinator Saveza za željeznicu koji je sudjelovao u razradi projektne ideje, Slavko Štefičar. Naime, Koprivničko-križevačka županija s Varaždinskom i Međimurskom županijom tijekom 2014. godine krenula je u pripremu Projekta integriranog prijevoza putnika i intermodalnog prijevoza tereta na području sjeverne Hrvatske. U sklopu priprema izrađena je projektna aplikacija za prijavu na javni poziv „Priprema projekata iz područja integriranog prometa i održive regionalne/urbane mobilnosti – operativni program „Promet“ 2007.-2013.“. Prijavitelj je bila Varaždinska županija kao vodeći partner, a vrijednost projektnog prijedloga je 5.513.225,00 kuna. Projektni prijedlog je pozitivno prošao provjeru prihvatljivosti te udovoljava svim uvjetima provjere. U izradi je Odluka o financiranju, nakon čega slijedi potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstva, a financirati će se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj sa 85 posto bespovratnih sredstava, dok preostali iznos osiguravaju partneri.
Sjednici su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijan Štimac, ravnatelj županijskog Zavoda za prostorno uređenje Zlatko Filipović, načelnik postaje prometne policije Koprivnica Damir Jančijev, u ime HAK-a voditelj Ureda za sigurnost cestovnog prometa Krešimir Viduka.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.