Projekt „Amazon of Europe Bike Trail“ predstavljen na manifestaciji „Šetnja kroz naivu“ u Hlebinama

U organizaciji Udruge Stari zanati u Hlebinama je 28. i 29. kolovoza održana treća po redu manifestacija “Šetnja kroz naivu”, na kojoj su predstavnici Koprivničko-križevačke županije promovirali projekt Amazon of Europe Bike Trail. Sama promocija održana je u subotu 28. kolovoza.

Turističko-edukativna manifestacija “Šetnja kroz naivu” predstavlja naivnu umjetnost, stare zanate i kulturnu baštinu Podravine, no dio manifestacije također je i promocija prirodne baštine, te gastronomije i sporta. Događaj je koncipiran kao sajam naive, pa su na mjestu događaja ali i u cijelim Hlebinama predstavljeni brojni naivni umjetnici i njihova umjetnička djela.

Kako je hlebinsko područje jedno od najatraktivnijih točaka na južnom dijelu biciklističke staze “Amazon of Europe Bike Trail“ na ovoj manifestaciji predstavljena je novo uspostavljena ruta, te sam projekt. Uz promociju projekta, održana je i kros utrka „Naiva trail“ koja je dijelom prolazila i rutom “europske Amazone” kod Hlebina.

Brojni posjetitelji, prije svega rekreativci, informirali su se o projektu biciklističke staze duge 1.250 km koja se proteže kroz pet država, od Austrije, preko Slovenije, Mađarske i Hrvatske do Srbije, prateći rijeke Muru, Dravu i Dunav. Prisutni su upoznati kako je opremanje biciklističke rute završeno, te kako će od rujna cijela ruta biti i službeno stavljena u funkciju. Ruta je isto tako opremljena i na području Koprivničko-križevačke županije, na etapama S6, S7 i S8 (od Preloga do Pitomače), a u što je uloženo oko 590.000 kuna te je postavljen ukupno 121 prometni znak, kao i informacijske table i odmorišta.

Posjetitelji su bili veoma zainteresirani za detalje o ovoj ruti, koja se bazira na rekreativno bicikliranje područjem prirodnih ljepota rijeka, a za njih su pripremljeni promotivni materijali o ruti i pokloni.

Po prezentiranju projekta, uslijedila je utrka „1. Naiva trail“ dužine 8.500 metara, nakon čega je uslijedilo proglašenje pobjednika i prigodno druženje

 

INFORMACIJE O PROJEKTU / PROJECT INFORMATION

Projekt Amazon of Europe Bike Trail sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. lipnja 2018. te traje do 31. listopada 2021. Ukupna vrijednost projekta je 3.319.560,00 €, podijeljenih između 15 partnera.

Više informacija o projektu možete pronaći na službenim stranicamaFacebooku (#AoEbiketrail) ili YouTube kanalu. Ako želite primati sve novosti vezane za projekt, pozivamo vas da se pretplatite na službeni newsletter.

 

Služba ureda župana