Predstavljen program Picokijade

Program jedne od najvažnijih manifestacija Koprivničko-križevačke županije, đurđevačke Picokijade, predstavljen je u petak, 6. lipnja u Hotelu Picok u Đurđevcu. Na konferenciji za novinare u organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Turističke zajednice đurđevačke Podravine i Grada Đurđevca organizatori su zahvalili i pokroviteljima; predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću, ministarstvu turizma i Koprivničko-križevačkoj županiji.

Prema riječima organizatora, od 27. do 29. lipnja u Đurđevcu će posjetitelji moći uživati u kulturnim i tradicionalnim događanjima, sportskim turnirima, bogatoj gastronomskoj ponudi, ali središnji je, naravno, događaj prikaz Legende o Picokima. Također, tu su i već tradicionalna povorka aranžiranih kola „Podravina od leta do leta“, natjecanje u spremanju jela od piletine „Picoki po piščoke“ i izložba kolača „Diganke, zlevanke i prkači“ kojoj je ove godine sponzor župan Darko Koren.

Scensko oživljavanje Legende o Picokima jedinstvena je scenska priredba i osobit vizualno-zvučni doživljaj, a direktor Picokijade Marijan Ružman najavio je kako će ove godine Legenda biti malo izmijenjena, odnosno neće se mijenjati osnovna priča već uvodni dio i neki detalji.

Prisutnima se obratio i zamjenik župana Darko Sobota koji je istaknuo kako je na dan otvorenja Picokijade ujedno i otvorenje Svjetskog juniorskog prvenstva za rukometašice koje se, među ostalim, održava i u našoj županiji. Svečanost otvorenja predviđena je za petak u 22:30 na središnjoj pozornici ispred Staroga grada, nakon čega slijedi nastup Miroslava Škore.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.