Predstavljen program Međunarodno znanstvenog skupa o rijeci Dravi

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je program održavanja Međunarodno znanstvenog skupa „Povijest rijeke Drave – poveznice među regijama”.

Ovaj skup održava se u Koprivnici u periodu od 18. do 19. studenog 2016. godine u organizaciji Povijesnog društva Koprivnica i Društva za hrvatsku ekonomsku povijest i ekohistoriju. Projekt se financira sredstvima Koprivničko-križevačke županije i Saveza Alpe-Jadran u suradnji s desetak partnerskih organizacija iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Pozdravne riječi na samom početku uputio je predsjednik Organizacijskog odbora Hrvoje Petrić te pri tom predstavio ciljeve kao i hodogram znanstvenog skupa.

img_5690mZadovoljstvo i podršku Županije što se ovaj Skup održava upravo u Koprivničko-križevačkoj županiji kao i zahvalu svima na doprinosu u organizaciji ovog Skupa istaknuo je zamjenik župana Ivan Pal te dodao: „Veselim se što je ovaj znanstveni skup u našoj Županiji i što su upravo Županija i Povijesno društvo Koprivnica s partnerima uspjeli organizirati ovaj vrijedan Skup.“ Osvrnuo se i na važnost rijeke Drave pri čemu je istaknuo: „Rijeka Drava je iz više razloga važna za naš kraj, a samim time, ključ ovog Skupa i jest Rijeka Drava kao poveznica među ljudima.“

Okupljenima su se pored zamjenika Pala i predsjednika Petrića obratili te istaknuli važnost ovog Skupa akademik Dragutin Feletar te predsjednica Povijesnog društva Koprivnica Ružica Špoljar.

Valja još istaknuti da će o rijeci Dravi na konferenciji s različitih aspekata govoriti čak dvadeset i sedam izlagača koji ujedno predstavljaju svoje strukovne i znanstvene organizacije, a dolaze iz gotovo svih područja porječja rijeke Drave.

Izlagači će svoje radove, nakon što budu recenzirani, imati priliku objaviti u znanstvenim časopisima „Podravina i Ekonomska i ekohistorija“, a cijeli program međunarodno znanstvenog skupa „Povijest rijeke Drave – poveznice među regijama” možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana