Predstavljen program manifestacije 7. Ljeto na Šoderici

Na jezeru Šoderica danas je u organizaciji Kerekesh teatra i Udruge Mladih Koprivnica održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen program manifestacije 7. Ljeto na Šoderici koja će se održavati od 17. lipnja do 29. srpnja.

Konferenciji su prisustvovali i župan Darko Koren te pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev.

Župan je naglasio važnost revitalizacije turističkih potencijala jezera Šoderica, kao i razvoja kontinentalnog turizma te dodao: „Mi smo Kerekesh teatar zaista prepoznali kao regionalnu vrijednost te vas doživljavamo kao svoje. Jedan ste od najvažnijih sadržaja cjelokupnog projekta Ljeta na Šoderici. Drago mi je što ćemo ponovno surađivati na radost svih posjetitelja, veselim se programu i želim vam puno uspjeha u radu.“

Pomoćnica direktora Sočev kazala je kako je ideja o popularizaciji jezera kroz manifestaciju Ljeto na Šoderici krenula prije sedam godina iz županijske Turističke zajednice te naglasila: „Općina Legrad odmah je prihvatila našu inicijativu i krenuli smo, a iz godine u godinu tražila se karta više. Program nije stao ni prošle pandemijske godine, a vjerujem da će ova sezona biti još uspješnija. Bit će tu još dosta programa o čemu ćemo vas obavijestiti u narednih desetak dana, obzirom na to da još uvijek čekamo koje će biti nove odluke vezane za epidemiološke mjere.“

Ove godine na Šoderici opet imamo dvije premijere, a trenutno možda najiščekivanija u Hrvatskoj je premijera predstave „Susjedi“ prema motivima TV serije koja se prikazuje već 14 godina. Jura, Ferdo, Bela i Lili doći će na Šodericu i družiti se s posjetiteljima, a osim toga imamo i premijeru predstave „Ja trudnica“ prema tekstu Đine Jakir. Imamo i predstave koje ponavljamo od prošle godine – Ringišpil i Imovina, a posebno nam je drago da se na Šodericu vraća predstava Skupština s kojom ćemo zatvoriti manifestaciju, a po kojoj ćemo snimiti film Marginalci“, dodao je Jan Kerekeš.

Podršku manifestaciji dali su i Tomislav Jurenec uime Udruge mladih Koprivnica, Korina Dolenec kao predstavnica Općine Legrad te Krešimir Lukačinec uime KUD-a Gruntovec.

U sklopu manifestacije „Ljeto na Šoderici“ održat će se ukupno šest predstava, a prva pod nazivom „Susjedi“ imat će premijeru 17. lipnja. Predstava „Ja, trudnica“ na rasporedu je 24. lipnja, predstave „Imovina“ i „Proščenje vu Gruntovcu“ 1. srpnja, Ringišpil 8. srpnja, a završna predstava manifestacije – Skupština održat će se 29. srpnja.

Ulaznice iznose 40 kuna, a mogu se kupiti u caffe baru Kaktus, Mosquito beach baru na Šoderici i Foto Lenišću. Ove je sezone uvedena novina prodaje putem internetske stranice www.entrio.hr, a ulaznice kupljene ovim putem, zbog dodatnih troškova, iznose 50 kuna. Za online prodaju rezervirano je 100 ulaznica, a u slučaju lošeg vremena, predstave će se održati u dvorani Srednje škole Koprivnica.

Služba ureda župana

Foto: Turistička zajednica KKŽ