Predstavljen „Poduzetnički impuls 2015“

U organizaciji Koprivničko-križevačke županije, PORA Razvojne agencije Podravine i Prigorja, HGK Županijske komore Koprivnica i Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije u koprivničkoj gradskoj vijećnici u petak, 6. ožujka 2015. održana je prezentacija Programa poticanja poduzetništva i obrtništva za 2015. „Poduzetnički impuls“. Program  su predstavili ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, zamjenik ministra Dražen Pros, član uprave HAMAG BICRO-a Goran Becker i voditeljica Službe za programe potpore, analizu, SIS malog gospodarstva Vlatka Mlakar. Poduzetnički impuls namijenjen je razvoju i povećanju konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika, a ove godine je vrijedan 4,37 milijardi kuna. Program se  provodi u tri osnovna programa – “Mikro i malo poduzetništvo i obrt”, “Sredstva iz fondova EU” te “Lakši pristup financiranju”, odnosno u 33 projekta.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras istaknuo je da će poduzetnici i obrtnici sa svojim projektima imati mogućnost aplicirati na mjere u vrijednosti od 4,3 milijardi kuna, od čega je 3,5 milijardi kuna iz europskih fondova uz dostupnost kredita HABOR-a po povoljnim kamatama kao i mogućnost dobivanja bespovratnih sredstava do 45 posto.

Župan Koren naglasio je kako je Koprivničko-križevačka županija ovih dana raspisala javni natječaj za poduzetničke kredite Mjera 1. „Kreditom do uspjeha“ za koji je osiguran kreditni potencijal od 41 milijun kuna te vjeruje kako će poduzetnici iskoristiti ova sredstva koja će značajno smanjiti njihove troškove poslovanja.

U proračunu za ovu godinu Županija je rezervirala 2,33 milijuna kuna namijenjenih sufinanciranju kamata poduzetničkih kredita.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.