Predstavljen plan organizacije ljetnih sportskih igara mladih

U povodu obilježavanja Europskog tjedna sporta, koji je pokrenut inicijativom Europske komisije radi promicanja sporta i tjelesne aktivnosti, u Karlovcu je 16. rujna održana prigodna konferencija. Tema konferencije koja je održana u organizaciji „Europe direct centra“ bilo je financiranje i organizacija sportskih događaja uz potporu EU fondova, a prisustvovali su joj predstavnici saveza i klubova te sportski djelatnici.
Tematske prezentacije o sportu održali su predstavnici Saveza Alpe Jadran i odjela za sport Vijeća Europe, dok je prezentaciju o planu organizacije ljetnih sportskih igara mladih u Koprivničko-križevačkoj županiji 2016. održao voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove Vladimir Šadek. Konferencija je završila demonstracijom sportova na sportskim borilištima čemu je prisustvovao i tajnik Zajednice sportova KKŽ Branko Zorko.
Također je održana i sjednica Tematske koordinacijske točke za sport Saveza Alpe Jadran na kojoj su dogovarani detalji oko organizacije i partnerstva u sportskim igrama mladih u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove