Predstavljen katalog Đurđevačka vinska cesta

Projekt Koprivničko-križevačke županije Đurđevačka vinska cesta dobio je još jedan marketinški alat. U dvorani đurđevačkog hotela Picok u srijedu je, 3. ožujka, održano predstavljanje promotivnog kataloga Đurđevačka vinska cesta.

Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota pozdravio je okupljene goste, vinogradare i predstavnike medija. Naglasio je kako se na razvoju vinogradarstva kontinuirano radi od 2003. kroz različite projekte i sufinanciranja. Financijske potpore Županije idu u smjeru poticanja sadnje novih nasada, obrazovanja za vinogradare, ali i poticanja ekološke proizvodnje. Glede projekta Đurđevačke vinske ceste, koja je prva i jedina službena vinska cesta na području cijele Županije, učinjeno je u kratkom vremenu nekoliko važnih iskoraka. Posađeno je preko 130 sadnica kestena, postavljen je vidikovac na području Malog Kostanja i pokrenuta web stranica.

O iznimnoj važnosti angažmana samih vinogradara i njihovih udruga govorio je i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Marijan Štimac. Kao suautor ove zanimljive publikacije istaknuo je važnost promocije vinogradarstva za turizam i cjelokupno gospodarstvo regije. Dizajner Antonio Grgić u kratkoj je prezentaciji predstavio ideju brendiranja svih proizvoda koji su povezani s đurđevačkim vinskim cestama. Poručio je kako je ovo dobar način da se iskoristi bogata materijalna i nematerijalna kulturna baština za dobrobit cijelog kraja, pa tako i vinska cesta postaje prepoznatljiva destinacija ove regije.