Predstavljen kalendar događanja Šoderica 2015.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u organizaciji Koprivničko – križevačke županije, županijske Turističke zajednice i Općine Legrad predstavljen je kalendar događanja i manifestacija tokom ljeta koje će se održavati na jezeru Šoderica s ciljem razvijanja Šoderice i njezinih sadržaja te vraćanja na županijsku turističku kartu.
U cilju nam je vratiti stari sjaj Šoderice, do čega polako i dolazimo zahvaljujući suradnji s brojim partnerima, od onih koji sudjeluju u izradi zabavnih programa, do strateških investitora koji bi na jezeru gradili ili rekonstruirali postojeće objekte, a Županija će zajedno sa županijskom Turističkom zajednicom logistički i financijski podržati programe“ istaknuo je zamjenik Darko Sobota.
Iz prošlogodišnjeg programa, a koji će se nastaviti i ove godine izdvojena su dva programa koja su doprinijela različitosti sadržaja na Šoderici. U prvom redu to je adrenalinski park i manifestacija Beer throne challenge. Ove godine priprema sezone započela je puno ranije, a rezultat toga je mnoštvo programa koji su ušli u kalendar zbivanja za ovu sezonu koja je započela 1. svibnja roštiljadom i druženjem.
Prošle godine ste bili svjedoci da je Šoderica oživjela,a ove godine nam je cilj da budemo na razini prošle, ali i da napravimo korak dalje odnosno da Šoderica postane mjesto na koje ljudi žele ići“ naglasio je direktor Turističke zajednice Zdravko Mihevc.
O značaju Šoderice za Općinu Legrad, načelnik Ivan Sabolić je rekao „Šoderica je naš najveći turistički potencijal na području Općine. Koncentrirali smo se na desetak manifestacija uz pomoć Turističke zajednice, Koprivničko – križevačke županije i udruga, a svaka pomoć nam je dobrodošla“.
I ove godine značajan doprinos očekuje se od studenata volontera, koji su prošlogodišnjom organizacijom sportskih i glazbenih sadržaja privukli brojne turiste na Šodericu. „Želimo potaknuti mlade na rad i ovakvim aktivnostima doprinijeti revitalizaciji jezera“ poručio je predsjednik Udruge športske rekreacije podravskih studenata Ivan Kičinbaći.
Zahvaljujući konjičkom Klubu Bilogorski renđeri koji se sve više uključuju u turistička zbivanja na području Županije, Šoderica će ove godine imati novi program, a to je Country vikend najavio je Davor Rajšel iz kluba.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.