Predstavljen festival SHOWderica

Udruga športske rekreacije podravskih studenata organizirala je u utorak, 3. lipnja konferenciju za novinare i svu zainteresiranu javnost kako bi im predstavili veliki projekt koji pripremaju. Radi se o dvodnevnom festivalu SHOWderica koji bi se 26. i 27. srpnja održavao na „podravskom moru“ – Šoderici.

Nako uvodne riječi župana Darka Korena, prisutnima su se obratili predsjednik UŠRPS Ivan Kičinbaći koji je prezentirao projekt SHOWderica, te nositelji ostalih projekata kojima je cilj vraćanje Šoderice na turističku kartu Hrvatske – direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić.

Direktor Županijske turističke zajednice dao je podršku projektu i istaknuo kako je za kvalitetan turistički proizvod posebno važna povezanost adekvatne infrastrukture i događanja jer jedno bez drugog ne može funkcionirati.

Načelnik Općine Legrad osvrnuo se na projekte na kojima trenutno rade kako bi Šoderici vratili stari sjaj, a posebno je zanimljiv adrenalinski park čija bi izgradnja trebala uskoro početi.

Prema riječima predsjednika UŠRPS, ideja za projekt SHOWdericu došla je od činjenice da na jezeru trenutno nema popratnih sadržaja koji bi privukli turiste i posjetioce i zato ovim festivalom nastoje pokazati svima da Šoderica još uvijek ima potencijala biti glavna turistička destinacija županije. Organizatori smatraju kako festival može doprinijeti jačanju imidža županije, povećanju broja turista, revitalizaciji zapuštenog turističkog mjesta te kreiranju percepcije perspektivne turističke destinacije, a to može biti ostvareno investiranjem u ugostiteljske objekte. Način na koji se planiraju privući investitori i obrtnici su brojne mogućnosti koje će ponuditi festival SHOWderica. Među njima su: odbojkaški turnir na pijesku, igre na vodi, glazbeni nastupi i animacija, ekološke radionice, kino na otvorenom, koncerti, izložbe, itd. Iako je projekt zamišljen u Udruzi športske rekreacije podravskih studenata, u projektu sudjeluju mladi volonteri iz cijele Hrvatske – Splita, Lovrana, Slavonskog Broda, Zagreba, itd.. Projekt su podržali Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Grada Koprivnice, Općina Legrad i dr.

Osim spomenutog festivala, 28. lipnja biti će organizirano čišćenje jezera i terena za mini golf kako bi se mjesto dodatno uredilo prije sezone.

Odsjek za komunikacije i protokol