Predstavljen bogat program 7. Ljeta na Šoderici – posjetitelji će moći uživati u predstavama, Štokinu, Skrivenoj Podravini i brojnim drugim sadržajima

Danas je u prostorijama Županijske uprave predstavljeno 7. Ljeto na Šoderici, program koji već sedmu godinu organizira Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije uz podršku Koprivničko-križevačke županije i u suradnji s Općinom Legrad te partnerima Aquaterra lake resort i Turističkom zajednicom Središnje Podravine.

Dio programa već je održan, a kao što je kazao zamjenik župana Ratimir Ljubić, ova manifestacija iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja i donosi zanimljive novitete: „Zahvaljujući našim naporima na revitalizaciji Šoderice, polako joj se vraća stari sjaj kada je ona bila pravo malo podravsko more koje je posjećivalo do deset tisuća ljudi. Prošle godine, ali i ove, korona kriza je donijela specifične uvjete pa neke aktivnosti ipak nisu održane, no Ljeto na Šoderici ne staje, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i propisa. Na rasporedu su odlični programi i vjerujemo da će svatko pronaći nešto za sebe.“

Načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić dodao je kako će sve aktivnosti koje slijede zasigurno privući veliki broj posjetitelja, a jedan od noviteta je program Skrivena Podravina u organizaciji Turističke zajednice Središnja Podravina koji je predstavila pomoćnica direktora Ivona Šajatović. Ta će se manifestacija održati 17. srpnja,  a okupit će 15-ak udruga žena, KUD-ova i ostalih udruga kako bi se posjetitelje upoznalo s tradicijskim proizvodima i običajima područja Središnje Podravine i Koprivnice. Uz bogatu gastronomsku ponudu, moći će se razgledati rukotvorine i stari zanati.

Novost je i program Šotkino u sklopu kojeg će posjetitelji uživati u gledanju filmova iz čamaca, a predstavio ga je Filip Lovković iz Udruge Akteon. Na rasporedu je također 17. srpnja, a prva je takva ideja u Hrvatskoj koja će filmsku umjetnost spojiti s opuštenom atmosferom jezera.

Dugogodišnji partner Ljeta na Šoderici Dario Belošević, predstavnik Aquaterra lake resorta, napomenuo je kako organizira tri događanja, a prvi će se održati 10. srpnja. Zove se Lajnap, a riječ je o stand-up komediji Vlatka Štampara kojem će se na pozornici pridružiti četiri komičara. Drugi događaj je tradicionalni Family day 8. kolovoza, a treći je Beerthrone challenge 14. kolovoza, za koji su prijavljene i ženske ekipe, uz atraktivne nagrade.

Pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev na kraju je izrazila zadovoljstvo ponudom manifestacija i aktivnosti u sklopu Ljeta na Šoderici: „Pokazatelj da idemo u dobrom smjeru je taj da je na Šoderici sve više registriranih smještajnih kapaciteta, a iznajmljivači su za ovu sezonu popunjeni. Tome doprinose i sva ova događanja tako da se boravak na Šoderici ne svodi samo na kupanje. Posjetitelji su željni druženja i zabave, a prednost im je boravak na otvorenom u kontekstu epidemioloških mjera.“

Dosadašnjem programe ocijenila je vrlo pozitivnim i dobro posjećenima, što je potvrda da je Šoderica sve atraktivnije odredište kontinentalnog turizma.

 

Služba ureda župana