Predstavljen 43. Podravski zbornik

U Galeriji Koprivnica predstavljen je 43. Podravski zbornik, dugogodišnja publikacija Muzeja grada Koprivnice koja kontinuirano izlazi od 1975. godine, a svojim interdisciplinarnim pristupom okuplja širok krug čitatelja.

Novo izdanje Podravskog zbornika predstavio je glavni i odgovorni urednik Robert Čimin, izvršna urednica Helena Kušenić te autori Mihaela Cik i Marko Gregur, a u ime Koprivničko-križevačke županije događanju je prisustvovala viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač.

Naslovnicu krasi fotografija narodne nošnje iz Podravskih Sesveta koju je snimio Dražen Nađ, a opsega je 288 stranica. Grafičko oblikovanje potpisuje Dalibor Vugrinec, lekturu Helena Kušenić, prijevod Tina Zgorelec, a nakladu od 800 primjeraka otisnula je tiskara Baltazar iz Koprivnice.

Kao i svake godine, Zbornik sadrži mozaik naslova pristiglih s đurđevačkog, koprivničkog, prekodravskog i ludbreškog područja, a predstavljanje je glazbenim programom obogatio HFD „Sesvečice“ iz Podravskih Sesveta.

Služba ureda župana