Predstavljen 35 milijuna kuna vrijedan projekt koprivničke dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije

"Možemo reći kako je ovim ugovorima više od 40 milijuna kuna bespovratnih sredstava usmjereno u zdravstveni sustav Županije i svi mi koji smo zaduženi za povećanje standarda zdravstvenih usluga time smo izrazito zadovoljni."

Na konferenciji za medije, koja je u koprivničkoj Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ održana u ponedjeljak 28. kolovoza, ravnatelj Mato Devčić i župan Darko Koren govorili su o projektu razvoja dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije, za koji je nedavno ostvarena bespovratna potpora od 35 milijuna kuna od Europskih strukturnih i investicijskih fondova, a bilo je riječi i o ostalim planovima na području unaprjeđenja zdravstvene zaštite.

Ravnatelj Devčić izrazio je zadovoljstvo ulaganjem kazavši: „To je trenutno najveći projekt u iznosu novca dodijeljenog iz Europske unije u Koprivničko-križevačkoj županiji i kao takav je vrlo značajan za razvoj kako Opće bolnice u Koprivnici, tako i za razvoj cjelokupnog zdravstvenog sustava na sjeveru Hrvatske.

Župan je dodao kako je potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava „velik trenutak za najveću i najznačajniju županijsku zdravstvenu ustanovu“ te kako je projekt pripreman dulje vrijeme, spomenuvši i ostale novitete koji će doprinijeti kvalitetnijoj zdravstvenoj skrbi za građane.

Prošlog sam tjedna, kao osnivač zdravstvene ustanove Doma zdravlja, u Vladi potpisao ugovor za projekt POZDRAV, vrijedan 6,7 milijuna kuna, a ukupno će se 8 milijuna kuna uložiti u poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Županiji, odnosno opremanje ambulanti u općinama. Možemo reći kako je ovim ugovorima više od 40 milijuna kuna bespovratnih sredstava usmjereno u zdravstveni sustav Županije i svi mi koji smo zaduženi za povećanje standarda zdravstvenih usluga time smo izrazito zadovoljni.“, pojasnio je župan.

Projekt dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije obuhvaća devet medicinskih disciplina, i to pedijatriju, ginekologiju, otorinolaringologiju, oftalmologiju, ortopediju i traumatologiju, internu medicinu, neurologiju, psihijatriju te fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, a predviđeno trajanje je do srpnja 2019. godine. Osiguranih 35 milijuna kuna rasporedit će se između građevinskih radova koji bi trebali započeti početkom sljedeće godina te iznose 20 milijuna kuna, dok će nabava opreme stajati 13 milijuna kuna.

Ravnatelj Devčić još je kazao kako se radi na pripremi dokumentacije za apliciranje na projekt energetske obnove zgrade Opće bolnice, paviljona psihijatrije i neurologije te bolničke praone u vrijednosti do 25 milijuna kuna, koji će većim dijelom sufinancirati država. Najavljeno je i poboljšanje u području radiologije, gdje će se pokušati ostvariti preduvjeti za nabavu uređaja za magnetsku rezonanciju.

Služba ureda župana