Predstavljanjem publikacije o koprivničkoj kulturnoj baštini započelo obilježavanje Dana Muzeja grada Koprivnice

U koprivničkoj Galeriji Mijo Kovačić u petak 26. srpnja predstavljen je Kulturni vodič Koprivnice, publikacija o koprivničkoj kulturnoj baštini, reprezentativnim zgradama, urbanim prostorima i poznatim povijesnim osobama, nastao potaknut velikim interesom osnovnoškolaca koji su poželjeli saznati više o Koprivnici. Knjižicu je promovirao ravnatelj Muzeja Robert Čimin sa suradnicima, a na predstavljanju su bili i zamjenik župana Ratimir Ljubić te gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić.

Na prezentaciji je istaknuo kako je publikacija tiskana u sklopu Biblioteke Podravskog zbornika, a u njenom je nastanku sudjelovala većina koprivničkih kustosa koji su priredili tekstove, fotografske priloge i ilustracije kako bi se kulturna baština Koprivnice prikazala na što reprezentativniji, a opet jednostavan način prilagođen najmlađim korisnicima.

Nakon predstavljanja vodiča u prostorijama Galerije Koprivnica otvorena je studijska izložba svih kustosa koprivničkog muzeja pod nazivom ARBOR MUNDI: Drvo iz fundusa muzejskih zbirki. Predstavljeni su arheološki i povijesni uporabni te ukrasni i tradicijski oblikovani predmeti koji pričaju priču o upotrebi drveta i čovjekovom odnosu s drvetom.

 

Dani Muzeja grada Koprivnice kojim koprivnički muzealci obilježavaju 68. godišnjicu otvorenja prvog postava Muzeja, nastavlja se i danas pa su tako posjetiteljima od 9 do 21 na raspolaganju stručna vodstva u svim muzejskim prostorima (Muzej grada Koprivnice, Galerija Koprivnica, Galerija Mijo Kovačić), a u 19 sati će u dvorištu Muzeja biti priređen i piknik za djelatnike iz srodnih ustanova na kojem će biti upriličeno i izlaganje o koprivničkoj „novoj arheologiji“ utemeljenoj na brojnim iskapanjima u posljednjih 10 godina.

izvor fotografija:drava.info

Služba ureda župana