Predstavljamo srednje škole Koprivničko-križevačke županije: Gimnazija „Fran Galović” Koprivnica

Upis u srednju školu jedna je od najvažnijih životnih odluka svakog osnovnoškolca, a obzirom da se klasična promocija upisa u srednje škole zbog izvanrednih okolnosti ove godine ne može realizirati, Koprivničko-križevačka županija će uz Vodič kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije  2020./2021. na svojoj internet stranici omogućiti srednjim školama da se predstave te na taj način učenicima olakšaju odluku u odabiru za njih najboljeg i adekvatnog srednjoškolskog programa. Prva škola koja se predstavlja je Gimnazija “Fran Galović”Koprivnica.

Gimnazija „Fran Galović” Koprivnica osnovana je 1906. godine i punih 114 godina je odgojno-obrazovni lider prepoznatljiv po postignutim rezultatima  na lokalnoj i nacionalnoj razini  te u europskom obrazovnom okruženju. Gimnazija danas ima 605 učenika koji su raspoređeni u 28 razrednih odjela i u četiri usmjerenja: Opća gimnazija, Prirodoslovno-matematička gimnazija,  Jezična gimnazija i Opća gimnazija za sportaše. Škola radi u novoj zgradi koja ima 36 suvremeno opremljenih specijaliziranih učionica i kabineta s modernim metodičkim i didaktičkim nastavnim sredstvima. Ima i trodjelnu sportsku dvoranu s salom za korektivnu gimnastiku, badminton i ples te školskom teretanom. Posebnost škole je da smo i akvamobilna i ciklomobila škola jer imamo svoje školske bicikle i čamce koje smo nabavili iz europskih projekata.

Jednosmjenski rad, stručan kadar i 150 kurikularnih aktivnosti

Jedina smo srednja škola u županiji koja radi u jednoj smjeni što omogućuje učenicima i njihovim roditeljima bolji radni bioritam i kvalitetnije planiranje vremena i opterećenja  tijekom cijele školske godine. Uz odlične materijalne uvjete škola ima i visoko motivirane i stručne nastavnike. U školi radi 57 profesora i 3 stručne suradnice od kojih je 15 profesora mentora i 14 profesora savjetnika po čemu smo jedna od škola s najvećim brojem nastavnika koji su napredovali u zvanju.   U školi je sjedište 5 međužupanijskih stručnih vijeća kojima su voditelji profesori iz škole. Petoro profesora su članovi stručnih radnih skupina pri NCVVO-u, troje profesora je dobilo nagradu MZO za izvrstan rad, a 15 profesora sudjeluje u ispravljanju i ocjenjivanju testova na državnoj maturi. Jedan profesor je član stručnog savjetničkog tima u „Školi za život”.

Škola tijekom godine pored redovnog plana i programa provodi i oko 150 kurikularnih aktivnosti putem kojih svaki učenik dobiva prigodu da usvaja, razvija i pokazuje svoje vještine, znanja, inovativnost i kreativnost. Prva smo srednja škola u RH koja je uvela izbornu nastavu Plesa i  Medijsku kulturu u redovnu nastavu. Škola nakon nastave svakodnevno provodi 29 izvannastavnih aktivnosti te je sjedište Centra izvrsnosti iz matematike, fizike, kemije i biologije čiji je osnivač Koprivničko-križevačka županija.

Po rezultatima jedna od najuspješnijih srednjih škola u Republici Hrvatskoj

Kad se zbroje materijalni preduvjeti s kvalitetnim i visoko motiviranim nastavnicima te učenicima koji predano rade i razvijaju suradničke odnose rezultati odgojno -obrazovnog rada svrstavaju našu školu među 10 najboljih srednjih škola u RH.  Najuspješnija smo škola u županiji po broju plasiranih učenika na državna natjecanja u znanju i sportu.

Među 10 smo najuspješnijih srednjih škola u RH po rezultatima eksternih vrednovanja školska natjecanja (u prosjeku svaki 7. učenik se plasira na državno natjecanje) i državna matura (85% učenika upiše svoj prvi izbor studija).

Među 10 smo najuspješnijih srednjih škola u RH po rezultatima na međunarodnim natjecanjima u znanju (u 10 godina naša škola je imala 9 Olimpijaca na međunarodnim  natjecanjima iz znanja.)

Od 2020. godine gimnazija je temeljem svih postignutih rezultata te kurikularnih aktivnosti dobila certifikat: Europska točka za darovite. Škola je imenovana i  e-Twinning školom čime je svrstana među 9 škola u RH koje su imenovane temeljem svojih aktivnosti na europskim projektima i suradnjama u 2019. godini.

Među 10 smo najuspješnijih srednjih škola u RH po broju međunarodnih mobilnosti učenika i povlačenju EU sredstava.  Do sada smo proveli 13 europskih projekta, a trenutno se provodi 5  EU projekata putem kojih je do sada u međunarodnim mobilnostima uključeno preko 200 učenika.

Škola je imenovana od strane EU: Škola ambasador Europskog parlamenta

 Među 10 smo srednjih škola u RH čijih je najviše bivših učenika dobilo rektorove nagrade za vrijeme studiranja te među 10 srednjih škola po broju prvih mjesta na rang listama za upise na fakultete. Druga smo srednja škola u RH po rezultatima u školskom sportu.

Učenicima omogućavamo besplatno polaganje međunarodnih ispita iz francuskog (DELF ispiti) i njemačkog jezika (FIT ispiti). Za izvrsnost u radu primili smo priznanja od : Koprivničko-križevačke županije i grada Koprivnice.

Jedna od najpoželjnijih škola za upis u Hrvatskoj

Središnje promotivne aktivnosti škole za učenike, roditelje i javnost su: Dan otvorenih vrata, Dan sporta, Talent show, Dan za znanost, Božićni tjedan, Ples maturanata i dr.

Najbolji posredni načina za dobivanje informacija o školi je Web stranica i elektronski magazin  FRANzine koji je u 2019. godini proglašen najboljim u RH.

Temeljem sveg navedenog u prošloj upisnoj godini svrstani smo među 10 najpoželjnijih srednjih škola za upis u RH.

Naša poruka svim  učenicima je: Ako si vrlo dobar i odličan učenik koji ima nakon završetka srednje škole namjeru studirati, a voliš i želiš učiti i živjeti u poticajnom, modernom i sigurnom školskom okruženju, onda je za tebe GFG KC NAJBOLJI IZBOR.

Dođi i budi dio našeg GFG tima!

Važne informacije

Ravnatelj:  mr.sc. Vjekoslav Robotić

Adresa: Ulica Dr. Željka Selingera 3a, Koprivnica

Telefon: 048 279 801

E-mail: gimnazija-fran-galovic@kc.t-com.hr

Web stranica: http://www.gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr/

Programi koje upisuje:

Opća gimnazija  (4 razredna odjela po 21 učenika)

Prirodoslovno-matematička gimnazija (1 razredni odjel po 21 učenik)

Jezična gimnazija: (1 razredni odjel po 21 učenik)

Opća gimnazija za sportaše: (1 razredni odjel po 21 učenik)

Trajanje : 4 godine

Razredni odjeli: 7

UKUPNO: 147 učenika

Više o Gimnaziji i školskim programima s kojima raspolaže možete pronaći i u Vodiču kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije, zatim u prezentaciji za roditelje i učenike te u radijskoj emisiji „Županijski tjednik“ koja se ovog petka u 11.30 sati emitira na županijskom Radiju Koprivnica.

Izvor: Gimnazija “Fran Galović” Koprivnica

Služba ureda župana