Predsjednik Županijske skupštine prisustvovao izvještajnoj skupštini Udruge Matice umirovljenika grada Đurđevca

U otvorenom prostoru Lovačkog doma „Jelen“  u naselju Mičetinec u utorak, 28. srpnja održana je izvještajna skupština Udruge Matice umirovljenika grada Đurđevca kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao predsjednik Županijske skupštine i i predsjednik županijskog Savjeta umirovljenika i osoba starije životne dobi Željko Pintar. Sjednicu je otvorio predsjednik Udruge i predsjednik novoosnovane Zajednice udruga umirovljenika Koprivničko-križevačke županije Tomo Jozek koji je podnio Izvješće o radu kao i Program rada i Financijski plan za naredno razdoblje 2020. godine, koji su jednoglasno prihvaćeni.

Predsjednik Pintar je u prigodnom govoru čestitao na svim aktivnostima  istaknuvši kako one služe  na ponos gradu Đurđevcu i Županiji te prisutne upoznao s radom Savjeta za umirovljenike posebno naglasivši važnost  Odluke o sufinanciranju smještaja umirovljenika u privatne Ustanove i obiteljske domove prema već ranije utvrđenom mirovinskom cenzusu.

„Na taj način Županija pokazuje da razumije položaj umirovljenika i osoba starije životne dobi u vremenima svekolike gospodarske i zdravstvene krize te siromaštva i malih mirovina. Svi zajedno želimo da naši umirovljenici, koji su svojim cjeloživotnim radom ulagali u naše društvo, na kraju svojeg životnog vijeka imaju dostojanstven život i materijalnu sigurnost“, istaknuo je Pintar.

 Pozdravnim govorima i čestitkama obratili su se i gradonačelnik Hrvoje Janči i tajnik Zajednice Udruga umirovljenika Ivan Labaš nakon čega je skupština završila u ugodnom druženju umirovljenika.

Služba ureda župana