Predsjednik Vlade Plenković posjetio Koprivničko-križevačku županiju

Uoči sastanka svih hrvatskih župana u ponedjeljak, 19. prosinca u Vladi Republike Hrvatske, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković danas je u pratnji ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić posjetio Koprivničko-križevačku županiju gdje se susreo s županom Darkom Korenom i zamjenikom župana Darkom Sobotom.

Župan ga je tom prigodom upoznao sa realizacijom i problematikom strateških projekata u županijskoj upravi te pri tom izrazio zadovoljstvo današnjom posjetom na kojoj se prije svega razgovaralo o najvažnijim infrastrukturnim i gospodarskim temama važnim za Koprivničko-križevačku županiju.

 „Poseban naglasak smo stavili na daljnji razvoj prometne infrastrukture. Naravno da je u fokusu nastavak gradnje brze ceste od Križevaca već prema predviđenim planovima. Premijer je izrazio svoje mišljenje da je ova povezanost grada Križevaca preduvjet gospodarskog razvoja i da će u budućnosti podržati nastavak tog projekta“, dodao je župan naglasivši da je ovaj posjet ujedno bila i prilika da se razgovara o problematici izgradnje nove Obrtničke škole Koprivnica. Pored toga, razgovaralo se i o problematici projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom „Piškornica“ kao i o tvrtki Podravka „kao prioritetnom gospodarskom pitanju uz koji je mnogo toga vezano u našoj županiji“ kazao je župan.

Predsjednik Vlade Plenković u svom obraćanju posebno je naglasio kako je ovaj sastanak „obuhvatio ključne, gospodarske i socijalne teme vezane za Koprivničko-križevačku županiju “. Dodao je kako je cilj ovog sastanka, ali i sastanka diljem županija da se „što kvalitetnije i neposrednije informiramo jer želimo biti u potpunosti svjesni svih političkih i razvojnih prioriteta svih dijelova Hrvatske“.

U sklopu posjeta predsjednik Vlade Plenković sastao se i s domaćinom gradonačelnikom Grada Križevaca Brankom Hrgom te je pateru Ivanu Radeljaku, ravnatelju Caritasa Križevačke eparhije uručio Odluku Vlade o jednokratnoj pomoći iz robnih zaliha u iznosu od  3.650.000 kuna. U pratnji vladike križevačkog, biskupa Nikole Kekića, župnika Mihajla Simunovića i Stjepana Sovičeka, župana Darka Korena i gradonačelnika Branka Hrga premijer je razgledao Grkokatoličku katedralu Presvete Trojice, katedralnu muzejsku zbirku i knjižnicu s inkunabulama.

Služba ureda župana