Predsjednik Vlade Andrej Plenković na sastanku sa županom Korenom dao punu podršku infrastrukturnim i županijskim projektima te istaknuo odličnu suradnju sa Županijskom upravom

Posjet predsjednika Plenkovića  jasna je poruka kako Vlada čvrsto podupire važne investicijske projekte kojima se garantira kontinuitet razvoja županije, ali i sjeverozapada Hrvatske - istaknuo je župan Koren

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je boravio u službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji, a u Županijskoj upravi održan je radni sastanak kojemu je domaćin bio župan Darko Koren. Uz župana Korena, sastanku su prisustvovali saborski zastupnici Darko Sobota i Mišel Jakšić, zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, dok su u pratnju premijera Plenkovića bili ministrica poljoprivrede Marija Vučković, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak te glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Na sastanku je bilo riječi o velikim infrastrukturnim investicijama vrijednim 5,2 milijarde kuna koje se odvijaju na području županije i od vitalnog su značaja za daljnji razvoj Podravine i Prigorja.

Župan Koren izrazio je zadovoljstvo što je premijer Plenković već nekoliko puta u kratkom vremenskom periodu posjetio Koprivničko-križevačku županiju čime je poslana jasna poruka kako Vlada čvrsto podupire važne investicijske projekte kojima se garantira kontinuitet razvoja županije, ali i sjeverozapada Hrvatske. U nastavku sastanka, župan je premijera Plenkovića detaljno upoznao sa statusom svih projekata,  s naglaskom na dovršetak brze ceste do Kloštra Vojakovačkog, odnosno Koprivnice.

Brza cesta do Kloštra Vojakovačkog, odnosno do Koprivnice prioritet je u povezivanju Podravine i Prigorja sa Zagrebom, županijska administracija svoj je dio posla napravila, Hrvatske ceste i Kamgrad spremni su za početak radova te očekujemo da se završni dio koraka u državnoj upravi riješi brzo i efikasno. Županija je područje s najviše ulaganja u infrastrukturu u cijeloj Hrvatskoj, a osim brze ceste, od velikog je značaja za gospodarstvo i razvoj izgradnja željezničke pruge Križevci-mađarska granica. Veseli nas što će građani vlakom moći stići do Zagreba za samo 45 minuta, a predviđenim planom razvijaju se i projekti aglomeracija Koprivnica, Križevci i Đurđevac te Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica. Gradimo dvorane u općinama, Centar kompetentnosti, a 80 milijuna kuna uloženo je u kvalitetnije i dostupnije zdravstvene usluge“, naglasio je župan te premijeru Plenkoviću zahvalio na podršci županijskim projektima.

Premijer Plenković istaknuo je odličnu suradnju s Koprivničko-križevačkom županijom te izrazio zadovoljstvo što se na području županije realiziraju ovako vrijedne investicije, s posebnim naglaskom na prometnu infrastrukturu.

„Izuzetno sam zadovoljan napretkom projekata brze ceste i željezničke pruge, a naš je cilj daljnji rad na projektnoj dokumentaciji za nastavak izgradnje ceste prema Koprivnici, što će biti od velikog značaja za gospodarstvo i razvoj ovog kraja. Moram spomenuti i kako je Vlada napravila snažan iskorak prema radnicima u privatnom sektoru za vrijeme korona krize, a samo smo u Koprivničko-križevačkoj županiji osigurali 105 milijuna kuna za 13 tisuća radnih mjesta.

O projektima Grada Koprivnice govorio je gradonačelnik, ujedno i saborski zastupnik Mišel Jakšić, koji je premijera Plenkovića upoznao s investicijama u sektoru obrazovanja te prometne i komunalne infrastrukture na području Koprivnice te zahvalio na podršci, posebice u pogledu izgradnje brze ceste prema Koprivnici koja će mnogo značiti građanima i snažnom gospodarstvu  Koprivničko-križevačke županije.  

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je također  naglasila odličnu suradnju s Koprivničko-križevačkom županijom te naglasila potrebu za otvaranjem skladišno distribucijskih centara  koja će se realizirati kroz sredstva nacionalnog programa čime će se postići još veća funkcionalna proizvođačka  aktivnost.

Nakon sastanka u Županijskoj upravi, održan je sastanak u Upravi Podravke gdje je predsjednica Uprave Martina Dalić sa članovima Uprave sudionicima sastanka predstavila smjernice razvoja kompanije. Predsjednik Plenković  kazao je kako je Podravka jedna od naših najznačajnijih kompanija, što potvrđuju i prošlogodišnji jako dobri rezultati. „Važno je istaknuti kako je dionica u prvih nekoliko mjeseci ove godine povećala svoju vrijednost za više od 15 posto što je svakako dobar signal. Radi se na racionalizaciji poslovanja, daljnjem razvoju, unapređuju prava radnicima. Kompanija je zdrava, gleda kako plasirati proizvode na tržište srednje i zapadne Europe i kako biti generator poslovanja u prehrambenoj industriji te u poljoprivredi u Hrvatskoj“, kazao je predsjednik Vlade.

Župan je nakon sastanka u Podravki kazao kako su svi sudionici izrazili zadovoljstvo prezentiranom vizijom daljnjeg razvoja kompanije. „Posebno nas veseli što Podravka u razdoblju pred nama planira veliki investicijski ciklus koji garantira preseljenje proizvodnje u Koprivnicu i našu županiju te izgradnju logističkog centra i obnovu upravne zgrade. Iskoristili smo priliku te smo s ministricom poljoprivrede Vučković  razgovarali i o sudjelovanju države u potporama za naše poljoprivredne proizvođače jer to je temelj za ostvarivanje plana da imamo što veću domaću komponentu u proizvodnoj sirovini, a koja bi se proizvodila na području naše županije i sjeverozapadu Hrvatske. Podravka je spremna otkupiti sve količine koje se mogu proizvesti na našem području“, naglasio je župan Koren na kraju sastanka.

Služba ureda župana