Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić otvorio novu punionicu Carlsberg Croatia

Predsjednici Uprave Grupacije Carlsberg Croatia, gosp. Jurgen Buhl Rasmussen i gosp. Thomas Kure Jakobsen te koprivničko-križevački župan Darko Koren, danas su ispred zgrade nove punionice Carlsberg Croatia dočekali predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića.

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, danas je  svečano otvorio novu proizvodnu traku za punjenje boca piva, novi skladišni prostor i dodatne spremnike za pivo. Ukupna investicija iznosi 170 milijuna kuna, a kapacitet nove proizvodne trake za punjenje boca je 60 tisuća boca piva po satu.

Župan je izrazio veliko zadovoljstvo ulaganjem četvrtog po veličini proizvođača piva u svijetu u koprivničko gospodarstvo, ta investicija je u današnje vrijeme recesije vrlo bitna i ujedno je rezultirala novim zapošljavanjima. Župan je naglasio da smo mi jedna od rijetkih Županija koja bilježi trend većeg izvoza nego uvoza i da s obzirom na potencijal koji ima država tome bi trebali težiti na nacionalnom nivou.

Na kraju obraćanja,  poželio je suho vrijeme, dobar nastavak turističke sezone kako bi se do kraja ljeta prodalo što više Carlsberg piva.