Zamjenik župana Ljubić prisustvovao svečanosti otvorenja trga u Kalniku

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović jučer je svečano otvorio Trg Stjepana Radića u Kalniku, a događanju je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić, uz brojne druge uzvanike.

Radovi na trgu bili su vrijedni preko 6 milijuna kuna, a predsjednik Milanović je tom prilikom poručio: „Ovaj narod je uvijek za delati, ali i za pobuniti se, uzeti stvari u svoje ruke i štititi svoj način života. Ideja i želja ima, a novaca ima. Borite se za svaki euro iz EU fondova, to će uskoro biti i naš novac, treba turističkog duha i rizika.

Zamjenik Ljubić uputio je čestitke uime Županije i župana Darka Korena te naglasio važnost ulaganja u društvenu infrastrukturu u malim sredinama: „Ova investicija zasigurno će doprinijeti razvoju Općine, a s ciljem ravnomjernog razvoja Županija i Vlada RH kvalitetnim i dobrim programima brinu o svim sredinama kako bi mještanima omogućili bolji životni standard. Županija planira urediti školsko igralište ovdje u Kalniku, a ulaže i u druge projekte obnove škole. Sva mjesta u našoj županiji moraju imati jednake uvjete za razvoj i napredak,“

Ovo je Trg Stjepana Radića jer je Stjepan Radić na mjestu iza mene održao skup kad je ljudima govorio na koji način se trebaju organizirati da bi uredili svoja mjesta i da ne bi bili kmetovi. Sretan sam što su djeca izvela svoj ples i vjerujem da će oni sagraditi još noviji Kalnik u budućnosti“, kazao je načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer.

U glazbenom programu nastupila su djeca iz vrtića „Kalnički jaglac“, članovi Udruge Potkalnički plemenitaši i Kalnički slavuji, dok je hrvatsku himnu izvela Ana Fortuna.

Služba ureda župana

Foto: ePodravina