Predsjednica Županijske skupštine prisustvovala manifestaciji 5. Posavske kulturne večeri 2016.

Predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić prisustvovala je manifestaciji 5. Posavske kulturne večeri 2016. koje su održane u Derventi u organizaciji Udruge „Posavljak“ Bijelo Brdo.

Predsjednica je tom prilikom izrazila zadovoljstvo zajedničkom suradnjom te posebno zahvalila predsjedniku Udruge „Posavljak“ Franji Blaževiću na ustrajnosti u organizaciji ove značajne manifestacije. Pored toga, istaknula je i važnost njegovanja kulturne baštine i tradicije jer je upravo to poveznica s Posavinom s obzirom da se i u Koprivničko-križevačkoj županiji održava velik broj manifestacija takvog sadržaja te zaključila: „Očuvanje običaja, pjesme, plesa i narodnih nošnji te prenošenje na mlade naraštaje je jamstvo opstojnosti hrvatskog naroda“.

U sklopu manifestacije održana je izložba umjetničkih slika i ručnih radova, nastupila su četiri kulturno-umjetnička društva iz Posavine koja njeguju običaje, pjesmu i ples posavskih Hrvata, te su izabrane tri najljepše narodne nošnje, a manifestacija je završila svetom misom u crkvi Svetog Ivana Krstitelja u Bijelom Brdu.

Služba ureda župana