Predsjednica Županijske skupštine otvorila 8. susret dječjih folklornih grupa „U bakinom krilu“

U Domu mladih u Koprivnici prošlog je vikenda održan već tradicionalni 8. Susret dječjih folklornih grupa pod nazivom „U bakinom krilu“.

Susret je organizirao Folklorni ansambl Koprivnica, a svečanosti je prisustvovala i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić te pri tom istaknula: „Mali smo narod, moramo znati sami cijeniti, čuvati, njegovati i prenositi na mlade naraštaje sve ovo dobro i kvalitetno što imamo. To je jamstvo za našu opstojnost jer znamo da u velikoj europskoj obitelji moramo biti prepoznatljivi da bismo imali mjesto koje nam pripada.“ Pored toga, zahvalila se organizatorima, Folklornom ansamblu Koprivnica i svima na sudjelovanju na ovim susretima te službeno otvorila manifestaciju riječima: „Ovi mladi ljudi su jamstvo našeg zaloga za budućnost što se tiče čuvanja naše kulture, tradicije i folklornog izričaja, pjesme i plesa našeg kraja, a budući da su susreti međunarodnog karaktera i susjednih zemalja.“

Osim Folklornog ansambla Koprivnica susret je okupio preko dvjestotinjak djece iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske pa su tako nastupili Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Prigorec“ iz Markuševca, Kulturno umjetničko društvo „Donji Vidovec“ iz Donjeg Vidovca, KUD „Sveti Juraj“ iz Draganića, Folklorno društvo „Rožmarin“ iz Ptuja, Kulturno društvo „Destrnik“ te Folklorno društvo „Dravski biseri“ iz mađarskog Zakanya. Mališani su koprivničkoj publici prezentirali svoju tradicijsku kulturu, plesove i pjesme te prenijeli dječju radost i veselje.

Služba ureda župana