Predsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila tvornicu u Križevcima

U poduzetničkoj zoni Nikole Tesle u Križevcima u petak, 10. rujna, otvorena je nova tvornica, talijansko-hrvatskih partnera MEP-a i Strojometala, za montažu građevinskih strojeva. Upravo je spomenutu poduzetničku zonu u Križevcima Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva prije dvije godine proglasilo najboljom u zemlji, pa su svečanom otvorenju uz predsjednicu Vlade Republike Hrvatske Jadranku Kosor bili prisutni i potpredsjednik Hrvatskog Sabora Josip Friščić, potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker, te ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač. Koprivničko-križevačku županiju, koja je zonu Nikole Tesle označila kao jednu od najvažnijih za njen razvoj, predstavljao je župan Darko Koren.

Obzirom da se radi o zajedničkoj investiciji koja je nastala kao plod prijateljstva i suradnje gradova Križevci i Reane del Royale, te Koprivničko-križevačke županije i Regije Friuli Venezia Giulia, otvorenju su se pridružili i njihovi čelnici kao i diplomati iz Hrvatske i Italije., te naravno vlasnik tvrtke MEP s.p.a. Giorgio del Fabro i izvršni direktor Roberto Mansuti. Ulagače je gradnja proizvodnog pogona, upravne zgrade i zemljišta koštala 4,5 milijuna eura, a plan im je nastaviti s ulaganjem kako bi za dvije godine umjesto današnjih 40 radnika tamo trebalo naći zaposlenje za oko 100.

U svojem obraćanju gradonačelnik Križevaca Branko Hrga zahvalio je premijerki što je i svojim prisustvom dala važnost ovom otvorenju te je poželio da se uskoro ponovno vrati u Križevce na otvorenje dodatnih proizvodnih pogona u „Teslinoj“. Župan Darko Koren pohvalio je uspjeh gospodarske diplomacije kojoj upravo materijaliziranje suradnje kroz otvaranje novih radnih mjesta i jest cilj. Naglasio je kako je izuzetno važno raditi i na projektu prometne povezanosti te poželio da na slijedeće otvorenje premijerka stigne u Križevce novom auto-cestom. Premijerka Jadranka Kosor zahvalila je na pozivima te rekla kako je raduje otvorenje novih proizvodnih pogona bez obzira koliko radnih mjesta ona imala. „Znamo koliko snage i volje treba u ovako teškim vremenima za ovakvo ulaganje i plan da se zaposli do 100 ljudi. Zato čestitam investitorima i efikasnoj lokalnoj upravi te mogu obećati već sada da ću se sigurno odazvati kada bude završeno daljnje proširenje pogona. Isto tako ću sve učiniti da tada u ovaj lijepi grad dođem novom auto-cestom“ – kazala je premijerka Kosor.