Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić na sastanku sa županom Korenom i zamjenikom Ljubićem: Realizacija planiranih investicija Podravke, povezivanje domaće poljoprivredne proizvodnje te podrška ubrzanju realizacije projekta brze ceste do Koprivnice glavne teme razgovora

Nakon imenovanja novom predsjednicom Uprave Podravke, dr.sc. Martina Dalić danas je posjetila Županijsku upravu kako bi se sastala sa županom Darkom Korenom i zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem.

Župan je kazao kako je Podravka strateški važan gospodarski subjekt i predvodnica gospodarskog razvoja Podravine i Prigorja te je preko 70 godina duboko povezana s ljudima koji ovdje žive i koji su je generacijama stvarali. Ujedno je dodao kako vjeruje da predsjednica Uprave prepoznaje vrijednost, tradiciju i značaj Podravke te da će u donošenju odluka uvažavati mišljenje i interese lokalne zajednice, kao i da će svojim poslovnim odlukama nastaviti uspješno poslovanje tvrtke.

Također je važno nastaviti s programima poticanja domaće poljoprivredne proizvodnje i otkupa poljoprivrednih proizvoda iz naše županije, istaknuo je župan, jer je upravo u povezivanju poljoprivredne proizvodnje s lokalnim dionicima Podravka napravila značajan iskorak. Naime, inicijativu povezivanja Podravke s lokalnim poljoprivrednicima, Županija je podržala od samog početka, s time da Podravka i prehrambena industrija moraju biti generatori razvoja poljoprivredne proizvodnje, uz podršku države.

Predsjednica Uprave Podravke naglasila je kako je njezin prioritet daljnji rast i razvoj Podravke, snažnije povezivanje s domaćom proizvodnjom i općenito otvaranje novog razvojnog i investicijskog ciklusa u kontekstu kojeg promatra i mogućnosti za poboljšanja prava radnika.

Jedna od važnijih tema sastanka za razvoj ovog kraja bio je i nastavak gradnje brze ceste od Križevaca do Koprivnice, gdje je predsjednica Uprave Dalić dala punu podršku županu Korenu u aktivnostima ubrzanja realizacije ovog strateškog infrastrukturnog projekta.

Na kraju sastanka, predsjednica Uprave je predložila novi radni sastanak u Podravki na kojemu će predstavnicima lokalne i regionalne samouprave te saborskim zastupnicima prezentirati glavne smjernice budućeg razvoja tvrtke.

 

Služba ureda župana